29.07.2024
Телеканал NTD

У Пекіні згортають пункти тестування на COVID

У Пекіні згортають пункти тестування на COVID

У Китаї, попри політику «нуль терпимості» щодо коронавірусу й рекордну кількість хворих у кількох великих містах,..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

У Китаї, попри політику «нуль терпимості» щодо коронавірусу й рекордну кількість хворих у кількох великих містах, почали закривати пункти тестування на COVID-19.

Раніше влада КНР оголосила, що послабить деякі жорсткі антикоронавірусні заходи.

Утім, багато жителів Пекіна так звикли до обмежень, що вже бояться без них жити й не вірять, що щось зміниться.

[місцева жителька]:
«Звісно, я хотіла б, щоб усе відкрилося. Але навіть після того треба бути пильним. Усі хочуть бути в безпеці».

[місцевий житель]:
«Гадаю, обмеження послаблюватимуть крок за кроком, і це не буде раптово. Навіть якщо обмеження послаблять, люди були на карантині три роки. Неможливо, щоб одразу все змінилося».

Китай повідомив про 17 з лишком тисяч нових випадків захворювання в понеділок. З квітня це найбільша кількість.

Деякі експерти вважають, що послаблення в КНР справді будуть поступовими. А деякі зазначають, що країна навряд чи почне відкриватися до закінчення березневої сесії парламенту.

Водночас не всіх це влаштовує. У південному місті Гуанчжоу юрби людей прорвалися через антиковідні загородження й пройшли вулицями. Так вони виразили обурення через обмеження, пов’язані з коронавірусом.

Нагадаємо, політика компартії «нуль терпимості» передбачала повне закриття на вхід та вихід будинків і цілих кварталів, якщо виявляли навіть кілька позитивних випадків COVID. Багато китайців у мережі скаржилися, що не можуть купити їжу й ліки.

Були й масштабні карантини. Так, цього року через один із них кілька місяців був паралізований Шанхай. Це похитнуло не лише економіку Китаю, але й зачепило інші країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Пекіні згортають пункти тестування на COVIDСрібна шахта відродила занепале боснійське містоЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріУ Кенії люди гинуть від повенейУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: