19.08.2024
Телеканал NTD

Сяйна дорожня розмітка з’явилася в сільській місцевості в Австралії

Сяйна дорожня розмітка з'явилася в сільській місцевості в Австралії

Пожежний інспектор Ді Біллінгслі 14 років тому в автокатастрофі втратила сина. А на роботі постійно бачить..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Пожежний інспектор Ді Біллінгслі 14 років тому в автокатастрофі втратила сина. А на роботі постійно бачить наслідки аварій на дорогах Австралії. Тому жінка виступає за те, щоб зробити дорожній рух безпечнішим.

[Ді Біллінгслі, пожежний інспектор]:
«ДТП на дорогах завдають людям багато лиха».

За останній рік кількість ДТП у сільській місцевості Австралії зросла на третину. Змінити ситуацію на краще хочуть за допомогою нової дорожньої розмітки, яку роблять флуоресцентною фарбою.

[Говард Вормерслі, житель Метунга]:
«Сільські дороги темні, узбіччя заросли деревами й кущами, а така розмітка допомагає бачити шлях».

[Лонг Труонг, співробітник Університету Ла Троба]:
«Дорожня розмітка, що світиться в темряві, поліпшує вночі видимість. Одночасно зі світлом автомобільних фар вона допомагає водіям бачити смугу руху й краще контролювати швидкість».

Поки що це експеримент. Таке тестування проводили у 2014 році в Нідерландах, але зрештою від сяйної розмітки відмовилися. Через погодні умови вона не виконувала своєї функції на сто відсотків. Однак в Австралії сонця більше.

[Девід Джонс, консультант із питань флуоресцентної фарби]:
«Є денне світло, і неважливо, похмура погода чи сонячна, цього вистачить, щоб до темряви фарба поглинула достатньо світла».

[Ді Біллінгслі, пожежний інспектор]:
«Усе, що запобігає аваріям на дорогах, що позбавляє болю і страждань через втрату близьких, корисне».

Експериментальний проєкт розпочало міністерство транспорту штату Вікторія. Кошти на нього з’явилися завдяки підвищенню плати за проїзд регіональними дорогами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сяйна дорожня розмітка з’явилася в сільській місцевості в АвстраліїВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаУ Кенії зростає кількість жертв повенейШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: