16.06.2024
Телеканал NTD

Як заклади єврейської кухні стали частиною культури Нью-Йорка

Як заклади єврейської кухні стали частиною культури Нью-Йорка

Від пастроми й філе солоного лосося до картопляних млинців та борщу. Історичне товариство Нью-Йорка відкриває виставку..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Від пастроми й філе солоного лосося до картопляних млинців та борщу. Історичне товариство Нью-Йорка відкриває виставку делікатесів.

Це історія того, як єврейські гастрономи та перекусні стали американською класикою.

Тут можна дізнатися, як з’явилися ці заклади, а також про їхнє сучасне друге народження.

Оглянути виставку прийшов і власник знаменитої в Нью-Йорку єврейської перекусної. Його родина володіє закладом уже п’ять поколінь.

[Джейк Делл, власник єврейської перекусної]:
«У нас відвідувачі не лише з усього світу, а й із різних куточків міста, а також люди, які ніколи не були в нас раніше. Частково наше завдання — розповідати історію делікатесів».

На виставці можна дізнатися, як традиції європейських євреїв стали в Нью-Йорку повсякденністю.

[Мерілін Кушнір, кураторка виставки]:
«Це навіває спогади про те, як ви вперше пішли в гастроном чи коли ваша бабуся готувала борщ. Ви йдете й замовляєте солонину чи пасторму. Тут так багато речей. Ці магазини стали частиною Нью-Йорка».

Багато таких закладів не витримали конкуренції супермаркетів і закрилися. Однак деякі досі популярні.

[Джейк Делл, власник єврейської перекусної]:
«Не має значення, хто ви, звідки родом, ким працюєте. Кожен може зайти по бутерброд із пастормою, суп із кульками з маци чи філе солоного лосося. Краса цієї їжі в тому, що вона доступна всім. Коли ви приходите до нашої перекусної, то бачите хлопця з Волл-стріт, який сидить поруч із двірником».

Виставку можна відвідати в Історичному товаристві Нью-Йорка до 2 квітня 2023 року. Вхід коштує 22 долари.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як заклади єврейської кухні стали частиною культури Нью-ЙоркаДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: