16.10.2024
Телеканал NTD

Плавучі електростанції з Туреччини виробляють електроенергію для Куби

Плавучі електростанції з Туреччини виробляють електроенергію для Куби

До берегів Куби прибула вже сьома плавуча електростанція. Цей флот, який виробляє електроенергію, орендували в турецької..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

До берегів Куби прибула вже сьома плавуча електростанція. Цей флот, який виробляє електроенергію, орендували в турецької компанії. За його допомоги на Кубі мають намір хоча б частково розв’язати проблеми з електроенергією.

До відключення світла кубинці вже давно звикли. Але останніми місяцями ситуація стала нестерпною. Електропостачання зникає на 4–6 годин двічі на день.

Турецькі плавучі електростанції оснащено генераторами, які працюють на газі чи мазуті. Сім кораблів разом вироблятимуть 400 мегаватів енергії.

[Лазаро Гуерра, директор кубинської енергетичної компанії]:
«Ця електроенергія надходить до загальної енергосистеми, а не до якогось одного регіону. На Кубі вся енергосистема пов’язана, й енергія розподіляється по всьому острову».

Влада також оголосила про намір купити дизельні генератори, а ще почати ремонтувати старі мазутні електростанції, збудовані понад 30 років тому.

Кубі, щоб задовольнити мінімальний попит, необхідно виробляти 3000 мегаватів енергії. Зараз виробляють лише дві – дві з половиною тисячі мегаватів.

Енергетичні проблеми Куби, напевно, найболючіший наслідок глибокої економічної кризи. Її спричинило погане керування економікою. Позначилися й санкції США. Ситуація також погіршилася під час пандемії коронавірусу.

Крім того, кубинці потерпають від браку продовольства, ліків та пального. Людям доводиться стояти в довгих чергах, щоб купити товари першої потреби.
Коротке посилання на цю сторінку:

Плавучі електростанції з Туреччини виробляють електроенергію для КубиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: