19.03.2024
Телеканал NTD

Фермери в Бангладеш створюють городи на плотах

Фермери в Бангладеш створюють городи на плотах

Мохаммад Мостафа фермерує на південному заході Бангладеш. Але робить він це за методами предків — урожай..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Мохаммад Мостафа фермерує на південному заході Бангладеш. Але робить він це за методами предків — урожай вирощує на плотах. Інакше й не вийде, бо через підвищення рівня моря та післяштормові повені дедалі більше угідь поглинає вода.

На його плавучих городах є овочі та фрукти, зокрема огірки, редиска, гарбузи, папая та помідори.

Плоти виготовляє зі стебел гіацинтів. Після кожного збору врожаю плете нові.

[Мохаммад Мостафа, фермер]:
«Коли я був маленьким, цей район був посушливим, ми гралися в полі та вирощували рис. Але з підвищенням рівня води і в морі, і в річці тут постійно стоїть вода. Ми більше не можемо вирощувати урожай».

Таку технологію тут застосовують уже 200 років. Спочатку сезон паводків щороку тривав коло п’яти місяців. Нині ж майже цілий рік — від восьми до десяти місяців.

Сьогодні плавучі ферми охоплюють площу 120 гектарів. Таке господарство веде коло 6000 селян. І їхня кількість зростає, бо понад чверть 165-мільйонного населення Бангладеш живе в прибережній зоні.

Ця країна одна з найуразливіших до зміни клімату у світі. Підвищення рівня океану посилюється штормами та ерозією берегової лінії.

Бангладеш також часто потерпає від циклонів, які через потепління клімату стають дедалі екстремальнішими.

Якщо динаміка збережеться, то до 2050 року країна може втратити 17 % суші й третину обсягів виробництва харчів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери в Бангладеш створюють городи на плотахЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Життя на мосту: як бразильці рятуються від повенейПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНирки — у центрі нової кризи в НепаліЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній Азії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: