16.09.2024
Телеканал NTD

Мігрантам із корабля Geo Barents дозволили зійти на італійський берег

Мігрантам із корабля Geo Barents дозволили зійти на італійський берег

Понад 200 мігрантів, які були на борту рятувального корабля Geo Barents, нарешті змогли зійти на берег..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Понад 200 мігрантів, які були на борту рятувального корабля Geo Barents, нарешті змогли зійти на берег в італійській Катанії. Корабель, що їх підібрав, ходить під норвезьким прапором. На ньому в морі рятує нелегалів французька неурядова організація «Лікарі без кордонів».

Раніше уряд Італії дозволив зійти на берег лише дітям і тим, хто потребував термінової медичної допомоги. А тепер прийняли й решту 212 мігрантів.

Того ж дня до порту Реджо-Калабрія дозволили зайти рятувальному кораблеві RiseAbove німецької благодійної організації Mission Lifeline. 89 мігрантам, яких підібрали в Середземному морі, також дозволили зійти на берег.

Ще одне судно з нелегалами, кероване німецькою благодійною організацією, пустили до порту Сицилії, прийнявши 35 осіб.

Водночас четверте судно Ocean Viking французької організації SOS Mediterranee не пропустили. Тепер воно везе 234 мігранти до берегів Франції. До цього воно коло двох тижнів очікувало, що дозвіл увійти до одного з портів дасть уряд Італії.

Французький уряд уже заявив, що людей мала прийняти Італія, бо вона отримує найбільше фінансової підтримки від ЄС на розв’язання міграційної проблеми.

[Олів’є Веран, представник уряду Франції]:
«Позиція італійського уряду, особливо відмова у висадженні людей із судна, суперечить усім європейським правилам, які ухвалили країни ЄС. Це не прийнятно».

Нещодавно обраний консервативний уряд Джорджи Мелоні не хоче пускати кораблі благодійних організацій до італійських портів. Він закликає везти врятованих людей до інших країн ЄС, додаючи, що Італія не може сама приймати всіх, хто прибуває з Північної Африки.

Цього року в країні різко зросла кількість мігрантів — прибуло майже 88 700 осіб. Торік за той самий період їх було 56 500. Коло 15 % з них підібрали кораблі благодійних організацій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігрантам із корабля Geo Barents дозволили зійти на італійський берегБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіЯк угорці повертаються до сільського життяПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посуд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: