16.01.2024
Телеканал NTD

У Парижі через страйк паралізована робота метро

У Парижі через страйк паралізована робота метро

Як дістатися до роботи — перед такою проблемою зненацька постали тисячі парижан. Поїзди метро майже перестали..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Як дістатися до роботи — перед такою проблемою зненацька постали тисячі парижан. Поїзди метро майже перестали ходити, бо працівники метрополітену на один день оголосили страйк. Повністю закрилася третина ліній. Інші працювали тільки вранці та ввечері в години пік.

Найбільше постраждали жителі передмість столиці.

[пасажирка]:
«Дуже складна ситуація. Транспорту немає. Автобуси ходять, а ось поїзд я чекала пів години. Приїжджаю сюди, а лінію 13 закрито. Мусила шукати інший спосіб, як дістатися до роботи. Тож ситуація серйозна. Мені шкода, що я щомісяця віддаю 75 євро за такий транспорт. Це абсурд. Я засмучена».

[пасажир]:

«Щоб устигнути на роботу, я мусив вийти з дому о 6:30 ранку замість 9:30».

Багато пасажирів метро змушені брати таксі. Також чимало парижан у день страйку пересіли на автомобілі. Зрештою затори розтяглися на сотні кілометрів. Через транспортний колапс постраждали й туристи.

Працівники паризького метро вимагали підвищити зарплату та найняти більше співробітників, щоби зменшити навантаження.

Страйк організувало найбільше французьке профспілкове об’єднання «Загальна конфедерація праці», яке історично пов’язане з комуністичною партією. Профспілка закликала працівників усієї країни влаштувати страйк на знак протесту проти інфляції та запланованих пенсійних реформ.

Однак інші французькі профспілки не підтримали заклику, оскільки за кілька останніх тижнів стало зрозуміло, що люди неохоче вдаються до таких екстремальних заходів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Парижі через страйк паралізована робота метроВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілМарокко: лазні закриті, води немаєЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: