16.12.2024
Телеканал NTD

Катастрофічні повені в Африці можуть призвести до тривалого голоду

Катастрофічні повені в Африці можуть призвести до тривалого голоду

Фермер Куман Левіс збирає сорго на затопленому полі в Республіці Чад. Майже весь урожай згнив. Цей..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Фермер Куман Левіс збирає сорго на затопленому полі в Республіці Чад. Майже весь урожай згнив. Цей чоловік — один із трьох з половиною мільйонів жителів Західної і Центральної Африки, чиї посіви знищили небувалі повені.

Стихійне лихо застало зненацька.

[Куман Левіс, фермер]:
«Це майже все, що я зміг зібрати. І це менше десятої частини того, що я збираю зазвичай. У такій ситуації всі місцеві фермери. Не знаю, як ми це переживемо».

Бернадетт Гендінг вирощує просо неподалік. До поля добирається дві години човном. У воді плавають змії, а над водою дошкуляють комахи.

[Бернадетт Гендінг, фермерка]:

«Того, що я зібрала, нашій сім’ї не вистачить навіть на місяць. Але нам нема за що купувати сорго на ринку. Узимку ми точно помиратимемо з голоду».

У регіоні затопило майже мільйон гектарів сільськогосподарських угідь. За попередніми оцінками, загинула третина врожаю. Перспективи теж погані, бо вода вимиває з ґрунту поживні речовини.

На тлі кризи дорожчають харчі. Так, на зернові ціни підскочили в півтора раза.

[Махамат Юссуф, житель Республіки Чад]:
«Торговці нам пояснюють, що повені спустошили поля. Отже, маємо очікувати на дефіцит зернових культур, таких як кукурудза й сорго. Водночас заробити гроші дедалі важче».

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, у Західній та Центральній Африці до повеней їжі бракувало понад 40 мільйонам осіб. Тепер таких людей на три з половиною мільйони більше. 80 % із них — фермери.

На думку експертів, продовольча криза триватиме роками. Раніше сільське господарство в Африці постраждало від посухи. Також уплинув конфлікт у Сахельському регіоні та пандемія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Катастрофічні повені в Африці можуть призвести до тривалого голодуУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: