10.06.2024
Телеканал NTD

Ще двоє дитинчат ягуара поповнили нацпарк Ібера в Аргентині

Ще двоє дитинчат ягуара поповнили нацпарк Ібера в Аргентині

Це Мбарете — самиця ягуара. Вона живе в аргентинському національному парку Ібера. Її якийсь час не..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Це Мбарете — самиця ягуара. Вона живе в аргентинському національному парку Ібера. Її якийсь час не було, але тепер вона повернулася, і вже не сама. Разом із нею доставили двох її дитинчат.

У межах програми розведення Мбарете тимчасово перевезли до заповідника провінції Чако. Там кішка зустрілася із самцем ягуара з кличкою Карамта. Незабаром на світ з’явилося двоє малюків. Тепер вони поповнять популяцію ягуарів в Ібері.

У цьому національному парку ці кішки зникли 70 років тому. У 2012 році стартувала програма відновлення популяції. Цього літа в Ібері народилося двоє дитинчат у самиці Арамі. Разом із малюками Мбарете тепер тут 12 ягуарів.

Загалом в Аргентині живе від 200 до 250 плямистих хижаків. Займають вони лише 5 % території, на якій колись мешкали.

Ягуари — найбільші представники родини котячих в Америці. Вони підтримують здорове існування всієї екосистеми. 50 років тому цих хижаків занесли до Червоної книги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще двоє дитинчат ягуара поповнили нацпарк Ібера в АргентиніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: