06.04.2024
Телеканал NTD

КНДР після погроз на адресу США знову запустила балістичну ракету

КНДР після погроз на адресу США знову запустила балістичну ракету

Північна Корея вкотре запустила балістичну ракету малої дальності. Це сталося невдовзі після того, як Пхеньян пригрозив..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Північна Корея вкотре запустила балістичну ракету малої дальності. Це сталося невдовзі після того, як Пхеньян пригрозив Вашингтону жорсткішими військовими діями. Влада КНДР незадоволена тим, що США зміцнює співпрацю з Південною Кореєю та Японією в питаннях оборони.

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракету було запущено з Вонсана, що в провінції Канвондо. Вона пролетіла понад 200 кілометрів і впала у Східно-Корейську затоку. Південнокорейські армійці посилили спостереження й тісно співпрацюють з американськими колегами.

Пхеньян роздратувала тристороння зустріч лідерів США, Південної Кореї та Японії під час саміту АСЕАН у Камбоджі. Голови держав обговорили провокаційні військові випробування Північної Кореї та підтвердили намір стримувати воєнну загрозу з її боку.

Голова МЗС Північної Кореї назвала дії США «ризикованою грою, про яку вони обов’язково пошкодують».

Цього року Пхеньян запустив рекордну кількість балістичних ракет. До того ж у листопаді випробування почастішали. Попередній запуск був 9 листопада, а загалом з початку місяця в КНДР запустили понад 30 ракет.

Водночас міжнародні спостерігачі вже кілька місяців попереджають, що Північна Корея, можливо, готується до ядерних випробувань. Усього їх було шість. Останнє Пхеньян провів у 2017 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР після погроз на адресу США знову запустила балістичну ракетуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: