18.08.2024
Телеканал NTD

Німецький музей показав рідкісну шифрувальну машину

Німецький музей показав рідкісну шифрувальну машину

Німецький музей у Мюнхені виставив шифрувальну машину SG 41 часів Другої світової війни. Це поліпшена версія..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Німецький музей у Мюнхені виставив шифрувальну машину SG 41 часів Другої світової війни. Це поліпшена версія знаменитої «Енігми».

Музейники витратили чотири роки, щоби більше дізнатися про одного з головних розробників цієї моделі — німецького шифрувальника Фріца Менцера. Відомо, що він був одним із найкращих криптологів вермахту. Цікаво, що він ніколи не навчався в університеті.

[Карола Дальке, кураторка музею]:
«Фріц Менцер розробив не лише цю машину, але й інші пристрої. Він також працював над машинами для криптоаналізу, щоби зламувати коди, створені в інших країнах».

Раніше роботою Менцера ніхто не цікавився, а він, як колишній нацист, нікому про неї не розповідав.

[Гудрун Джексон, дочка шифрувальника]:

«Я вражена! Для мене це неймовірна новина, особливо після того, як я втратила його 17 років тому. Він ніколи про це не казав».

Шифрувальну машину знайшли п’ять років тому шукачі скарбів. Спочатку вони прийняли її за звичайну друкарську машинку. Знахідка допоможе більше дізнатися про розвиток криптографії в Німеччині.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німецький музей показав рідкісну шифрувальну машинуЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: