04.05.2024
Телеканал NTD

Унікальні бронзові статуї давньоримської доби знайшли в Італії

Унікальні бронзові статуї давньоримської доби знайшли в Італії

У давньоримських термальних ванних італійської Тоскани археологи знайшли понад два десятки добре збережених бронзових статуй. Експерти..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У давньоримських термальних ванних італійської Тоскани археологи знайшли понад два десятки добре збережених бронзових статуй. Експерти назвали це «винятковим відкриттям».

Статуї виявили в місті, що приблизно за 160 кілометрів на північ від Рима. Давні руїни вчені досліджують уже ось як три роки.

[Джакопо Таболлі, археолог]:
«Їх підняли з дна басейну, із найнижчої точки цієї монументальної конструкції. Це 24 бронзові шедеври, створені між II і I століттям до нашої ери».

Вік статуй — коло 2300 років. Вони прикрашали святилище. Потім під час ритуалу їх занурили в термальні води.

Вони були покриті шістьма тисячами бронзових, срібних і золотих монет. Гарячі води допомогли зберегти їх майже в первинному вигляді.

Загалом археологи виявили 24 великі статуї, а також кілька статуеток меншого розміру. Вони зазначають, що бронза — не зовсім типовий матеріал для того періоду. Здебільшого тоді статуї робили з теракоти.

Наразі всі знахідки відправили на реставрацію, після чого їх повернуть до міста, де їх виявили. Там вони зберігатимуться в новому музеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальні бронзові статуї давньоримської доби знайшли в ІталіїНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: