02.11.2024
Телеканал NTD

На Кубу повернувся Міжнародний фестиваль балету

На Кубу повернувся Міжнародний фестиваль балету

Міжнародний фестиваль балету повернувся до Гавани після чотирирічної перерви, пов'язаної з антиковідними обмеженнями. Захід проводять що..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Міжнародний фестиваль балету повернувся до Гавани після чотирирічної перерви, пов’язаної з антиковідними обмеженнями. Захід проводять що два роки ось уже понад шість десятиліть. Цей уже 27-й.

[Греттель Морехон, прима-балерина Національного балету Куби]:
«Цьому передувало багато годин роботи. До виходу на сцену ми готувалися місяцями. Такі заходи завжди радісні, бо знову зустрічаєшся з танцюристами з інших країн та викладачами, які приїжджають лише з такої нагоди».

[Едуардо Вейтія, директор балетної трупи]:
«Повернення фестивалю — це величезна радість для всіх танцюристів. Ще одна особливість заходу — це можливість зустрітися з багатьма друзями, яких знаєш зі студентських часів. Це дуже хвилює».

Фестиваль має ім’я Алісії Алонсо. Це знаменита кубинська танцівниця, яка була одним із фундаторів Національного балету Куби. У 48-му році вона та її чоловік створили Балетну трупу Алісії Алонсо, а за два роки з’явилася також й академія балету її імені.

Міжнародний фестиваль балету триватиме до 13 листопада. Виступи пройдуть у Гавані й Матансасі. Серед учасників — балетні трупи з Мексики, Аргентини, Іспанії та інших країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Кубу повернувся Міжнародний фестиваль балетуСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюБалабан — душа музичної культури АзербайджануІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: