Щодня тут продають коло 10 тисяч порцій.
[Аман Саїд, продавець]:
«Уранці ми купуємо на скотобійні все необхідне. Потім це привозять сюди, і ми готуємо наші страви, зокрема й тангіу. Ми одразу розкладаємо її в керамічні горщики, щоб вона довше була теплою».
Традиційна страва марокканської кухні тангіа — постійний лідер продажу. Таку назву вона дістала на честь теракотового горщика, у якому її готують.
У хід ідуть яловичина, лимонні цукати, часник, шафран, кмин та оливкова олія. Страва довго готується на жару в дров’яній печі. Подають її з домашнім хлібом, оливками й овочами.
Є й екзотичніша їжа — равлики.
[Акілл, турист із Франції]:
«Ми гуляли Марракешем, і мені захотілося равликів. Вони завжди смачні».
Вибір напоїв також великий. Але найпопулярніші — соки.
[Абдессамад Гамуме, продавець соків]:
«Покупці нам як рідні. Раніше ми робили лише апельсиновий сік, а зараз пропонуємо фруктові коктейлі, ананасовий сік та інше. Люди, коли приходять сюди на площу, відчувають спрагу, і їм хочеться соку».
Коли стемніє, відвідувачів на ринку стає ще більше.
Туристи кажуть, що марокканська вулична їжа не менш цікава, ніж місцеві архітектурні пам’ятки.
[Керолайн, туристка з Великої Британії]:
«Тангія тут дуже популярна. Ми брали її двічі, і нам дуже сподобалося».
Барбекю, смажена риба, овочі або кускус — вибір страв дуже різноманітний і для покупців різного достатку. Пообідати можна і за 25 доларів, і за два.
[Зубір Бухуте, член регіональної ради з туризму Марракеша]:
«Площа Джамаа-ель-Фна — одна з головних туристичних визначних пам’яток Марракеша. У 2019 році в місті побувало понад два мільйони 600 тисяч туристів, і не менш як половина з них відвідала цю площу».
З 2001 року площа Джамаа-ель-Фна — об’єкт Світової спадщини ЮНЕСКО.
До речі, потік туристів до Марокко повернувся до рівнів, які були до пандемії. У червні та липні країну відвідало 3 мільйони 200 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку: