03.01.2024
Телеканал NTD

Чим приваблює туристів ринок їжі в Марракеші

Чим приваблює туристів ринок їжі в Марракеші

Із шостої вечора площа Джамаа-ель-Фна, що в Марракеші, повна голодних відвідувачів. Вона відома вуличною їжею. У..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Із шостої вечора площа Джамаа-ель-Фна, що в Марракеші, повна голодних відвідувачів. Вона відома вуличною їжею. У великих чанах готують яловичину, овечі голови та мізки.

Щодня тут продають коло 10 тисяч порцій.

[Аман Саїд, продавець]:
«Уранці ми купуємо на скотобійні все необхідне. Потім це привозять сюди, і ми готуємо наші страви, зокрема й тангіу. Ми одразу розкладаємо її в керамічні горщики, щоб вона довше була теплою».

Традиційна страва марокканської кухні тангіа — постійний лідер продажу. Таку назву вона дістала на честь теракотового горщика, у якому її готують.

У хід ідуть яловичина, лимонні цукати, часник, шафран, кмин та оливкова олія. Страва довго готується на жару в дров’яній печі. Подають її з домашнім хлібом, оливками й овочами.

Є й екзотичніша їжа — равлики.

[Акілл, турист із Франції]:
«Ми гуляли Марракешем, і мені захотілося равликів. Вони завжди смачні».

Вибір напоїв також великий. Але найпопулярніші — соки.

[Абдессамад Гамуме, продавець соків]:
«Покупці нам як рідні. Раніше ми робили лише апельсиновий сік, а зараз пропонуємо фруктові коктейлі, ананасовий сік та інше. Люди, коли приходять сюди на площу, відчувають спрагу, і їм хочеться соку».

Коли стемніє, відвідувачів на ринку стає ще більше.
Туристи кажуть, що марокканська вулична їжа не менш цікава, ніж місцеві архітектурні пам’ятки.

[Керолайн, туристка з Великої Британії]:
«Тангія тут дуже популярна. Ми брали її двічі, і нам дуже сподобалося».

Барбекю, смажена риба, овочі або кускус — вибір страв дуже різноманітний і для покупців різного достатку. Пообідати можна і за 25 доларів, і за два.

[Зубір Бухуте, член регіональної ради з туризму Марракеша]:
«Площа Джамаа-ель-Фна — одна з головних туристичних визначних пам’яток Марракеша. У 2019 році в місті побувало понад два мільйони 600 тисяч туристів, і не менш як половина з них відвідала цю площу».

З 2001 року площа Джамаа-ель-Фна — об’єкт Світової спадщини ЮНЕСКО.

До речі, потік туристів до Марокко повернувся до рівнів, які були до пандемії. У червні та липні країну відвідало 3 мільйони 200 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чим приваблює туристів ринок їжі в МарракешіКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-Жанейро«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: