07.12.2024
Телеканал NTD

«Не попередили»: венесуельських мігрантів почали депортувати з території США

«Не попередили»: венесуельських мігрантів почали депортувати з території США

Нелегальні мігранти з Венесуели незадоволені новою прикордонною політикою, яку ухвалили США й Мексика. Тепер Сполучені Штати..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Нелегальні мігранти з Венесуели незадоволені новою прикордонною політикою, яку ухвалили США й Мексика. Тепер Сполучені Штати Америки прийматимуть венесуельців, які легально подають заяви на статус біженця й прибувають до країни лише літаком.

А тих, хто переходить сухопутний кордон із Мексики, депортують назад на інший бік. Раніше їм переважно дозволяли залишитися.

Тепер багато венесуельців, які чекали нагоди перебратися до США лісовими стежками, не розуміють, що їм робити.

[Анхеліка Рамірес, мігрантка з Венесуели]:
«Ми вже були там, чому вони не дозволили нам залишитися? Їм слід про нас подумати. Я знаю, що багато хто перейшов кордон, але багато хто ще ні. Логічно було б нас попередити, що певного числа доступ закриють. Люди й далі йдуть у ліси, сподіваючись, що зможуть перейти кордон».

Водночас США встановили ліміт: заяви на гуманітарний в’їзд можуть подати 24 тисячі венесуельців. Тож щойно нове правило почало діяти, за день депортували 300 венесуельців. Наступного дня — ще 200.

[Александр Гонсалес, мігрант із Венесуели]:
«Божевілля. Ми не знаємо, що робити. У Мексиці ми голодуємо. А на кордоні — стіна. Нас вигнали, але не сказали, депортували чи ні. Якщо депортуєте, то відправляйте до Венесуели літаком. Але нас залишили на кордоні. Що нам робити? Ми боїмося повертатися, бо нас можуть ув’язнити».

Останніми роками мільйони венесуельців залишили свою країну, рятуючись від корупції, економічних труднощів і політичних потрясінь. Водночас для них подорож до США — це небезпечний шлях через Центральну Америку й Мексику.

Цього року прикордонники затримали понад 150 тисяч венесуельців, які нелегально переходили до США.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Не попередили»: венесуельських мігрантів почали депортувати з території СШАГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНирки — у центрі нової кризи в НепаліСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посуд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: