17.03.2024
Телеканал NTD

Австралія оговтується після повеней

Австралія оговтується після повеней

Гори мокрих меблів і побутової техніки біля будинків. Такими стали багато вулиць в околиці Мельбурна. Це..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Гори мокрих меблів і побутової техніки біля будинків. Такими стали багато вулиць в околиці Мельбурна. Це наслідки повені.

Розпорядження про евакуацію на південному сході Австралії досі діє, але тисячі людей уже повернулися до своїх будинків і підприємств, щоб оцінити збитки. Вони чималі.

[житель передмістя Мельбурна]:
«Ми просто щось робимо. Намагаємося закінчити прибирання і сподіваємося, що міська служба приїде й це забере. На вигляд усе як після урагану».

Минулого тижня в деяких районах штату Вікторія, Нового Південного Уельсу й Тасманії випало більше за місячну норму опадів.

[житель Шеппартона]:

«Руйнування чималі. Гадаю, ми не усвідомимо масштабу трагедії, поки це не станеться. Інфраструктура зазнає великої шкоди. Дороги й раніше були поганими, а після повеней стануть ще гіршим».

Водночас подальші прогнози невтішні.

[Ентоні Албаніс, прем’єр-міністр Австралії]:
«Попереду на нас чекають небезпечні дні й тижні. Дощі очікуємо на заході Нового Південного Уельсу, у Вікторії і Тасманії. І всі вони матимуть наслідки, бо зараз жодній краплині води нема куди дітися, окрім як лишитися на поверхні».

За даними метеорологів, на територіях, що вже постраждали від повеней, невдовзі може випасти ще до 50 міліметрів опадів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія оговтується після повеней137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у Туреччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: