20.12.2024
Телеканал NTD

З продавця курей — у президенти: хто очолив Кенію

З продавця курей — у президенти: хто очолив Кенію

Жителі червоних пагорбів, що біля західнокенійського міста Елдорет, пам'ятають Вільяма Руто як босоногого школяра, який продавав..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Жителі червоних пагорбів, що біля західнокенійського міста Елдорет, пам’ятають Вільяма Руто як босоногого школяра, який продавав курчат у придорожньому кіоску.

Вони кажуть, що навіть тоді він мав гострий розум. Тепер вони вітають його обрання президентом Кенії.

[Естер Черобон, навчалася з Руто в паралельному класі]:
«Я не могла й подумати, що хтось, хто в початковій школі навіть не мав взуття, може стати президентом. Зазвичай усі лідери з багатих сімей».

Естер каже, що Руто завжди мав гарні оцінки. У селі Самбут, де він навчався, досі стоїть однокімнатна будівля з дахом зі ржавого заліза. Колись вона була частиною школи.

Руто приймає країну з низкою проблем. Наближається час повернення мільярдів доларів, які попередній президент Ухуру Кеньятта позичав на відновлення інфраструктури.

Найбільша за 40 років посуха спустошила північ, змусивши 4 мільйони осіб покладатися на продовольчу допомогу.

Руто, якому зараз 55 років, у своїй виборчій кампанії обіцяв допомогти найменш забезпеченим громадянам. У президентських перегонах він переміг прем’єра Раїлу Одінгу — сина першого віцепрезидента країни.

Наближені описують Руто як обдарованого спікера. І хоча він вийшов із самих низів, сьогодні він багатий бізнесмен-магнат. Його суперник звинувачував його в корупції. Однак Руто назвав це політичним тиском.

На посаді президента Руто обіцяє контролювати економіку, оприлюднити всі непрозорі контракти з Китаєм, боротися з корупцією і видавати кредити малому бізнесові.
Коротке посилання на цю сторінку:

З продавця курей — у президенти: хто очолив КеніюЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: