26.06.2024
Телеканал NTD

Індія підтвердила перший випадок смерті від віспи мавп

Індія підтвердила перший випадок смерті від віспи мавп

Індія підтвердила першу в країні смерть від віспи мавп. Помер молодик у штаті Керала. Це п'ята..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Індія підтвердила першу в країні смерть від віспи мавп. Помер молодик у штаті Керала. Це п’ята жертва за нинішній спалах епідемії у світі. До цього три людини померли в Іспанії та одна в Бразилії.

Міністр охорони здоров’я штату Керала каже, що хворий повернувся з Об’єднаних Арабських Еміратів уже із симптомами.

Чоловіка відправили до лікарні, бо його стан різко погіршився, були проблеми з диханням.

[Віна Джордж, міністр охорони здоров’я штату Керала]:
«Його поклали до приватної лікарні в ніч із 27 на 28 липня й під’єднали до апарата ШВЛ. Потім нам повідомили, що він тестувався на віспу мавп в ОАЕ й має позитивний результат».

У країні виявили щонайменше п’ять випадків віспи мавп. А загалом у світі з травня їх уже понад 22 тисячі у 80 країнах. Більшість у Європі.

Раніше вірус мавп реєстрували здебільшого в Центральній та Західній Африці. Саме там були найбільші спалахи захворювання. Але недавно його почали виявляти в багатьох розвинених країнах.

Як передається вірус, поки не відомо. Раніше вважали, що люди заражаються від тварин. І зазвичай спалахи обмежувалися однією громадою. Але тепер припускають, що головний шлях передання — контакт зі шкірою хворого. До того ж серед інфікованих чоловіків переважають ті, що мали статеві контакти з іншими чоловіками.

Утім, експерти ВООЗ поки не підтвердили, що віспа мавп передається статевим шляхом.

Тим часом в Африці, здебільшого в Нігерії та Конго, зафіксували 75 смертей із підозрою на віспу мавп. Там поширюється смертоносніший штам вірусу.

У західних країнах реєструють тип вірусу, який рідко призводить до смерті. Люди зазвичай одужують упродовж кількох тижнів.

Серед симптомів — висока температура, біль у тілі, озноб, утома й висип на шкірі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індія підтвердила перший випадок смерті від віспи мавпМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяСрібло в Єгипті — нове золотоООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: