29.01.2024
Телеканал NTD

Припинення вогню продовжили, але єменці сподіваються на тривале перемир’я

Припинення вогню продовжили, але єменці сподіваються на тривале перемир'я

Двомісячне припинення вогню в Ємені продовжили, проте легше не стало. Люди та міжнародні уряди домагаються, щоб..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Двомісячне припинення вогню в Ємені продовжили, проте легше не стало. Люди та міжнародні уряди домагаються, щоб перемир’я стало постійним.

Утім, сторони, що воюють, поки до цього не готові. Вони обмінюються звинуваченнями. Міжнародна коаліція звинувачує повстанців-хуситів у тому, що ті не відкрили основні дороги у місті Таїз, за ​​яке тривали бої. Хусити стверджують, що до порту Ходейди не доставили погоджену кількість суден із пальним.

На вулицях столиці Сани люди раді угоді, але сподіваються на триваліше перемир’я.

[Мухаммад аль-Кауд, житель Ємену]:
«Єменці хочуть угоду, яка вивела б їх із цієї чорної смуги. Хочемо, щоб зняли облогу, щоб виплачували зарплату й щоб повернувся мир».

[Суфіан аль-Тхавр, житель Ємену]:
«Якщо в цій угоді не буде прописано конкретні кроки, які стосуватимуться громадян, такі як припинення облоги, відкриття всіх КПП, дозвіл на подорожі та виплата зарплат, тоді цей договір буде таким самим, як і всі попередні. Це буде просто час для воєнної паузи».

[Абдулрахман Мутахар, житель Ємену]:
«Підписання угоди має бути ключовим кроком до миру. Потрібно, щоби почали виплачувати зарплати, а нацбанк здійснив інтеграцію національної валюти. Люди дуже страждають. Попередні угоди були марними».

Війна в цій країні, що на південному заході Азії, триває понад сім років. Коаліція на чолі з Саудівською Аравією протистоїть проіранським хуситам, які захопили владу на півночі Ємену. Конфлікт забрав життя десятків тисяч людей і спричинив голод.

В ООН кажуть, що розширене перемир’я дасть змогу видати зарплати в державному секторі, відкрити дороги, збільшити кількість рейсів із Сани, а також забезпечити регулярне постачання Ходейди пальним.
Коротке посилання на цю сторінку:

Припинення вогню продовжили, але єменці сподіваються на тривале перемир’яУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНа Кубі закінчується паливо?Американський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСНегода залишила без світла сотні тисяч австралійців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: