19.06.2024
Телеканал NTD

Економіка КНДР скочується вниз

Економіка КНДР скочується вниз

Економіка Північної Кореї у 2021 році занепадала. За даними центробанку Південної Кореї, ізольований ВВП країни зменшився..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Економіка Північної Кореї у 2021 році занепадала. За даними центробанку Південної Кореї, ізольований ВВП країни зменшився на одну десяту відсотка.

А роком раніше, 2020-го, він зменшився найбільше за понад 20 років — на 4,5 %. Це найзначніший спад із 1997 року.

Як уважають експерти, це сталося на тлі санкцій ООН, а ще карантину через пандемію COVID.

Цьогоріч падіння сповільнилося через зростання виробництва в сільському господарстві та лісозаготівлі. Позначилися й гарні погодні умови.

Утім, усі ці дані є приблизними й не можуть точно показати ситуацію в економіці КНДР. Країна визнала, що має фінансові труднощі, але вона не оприлюднює вірогідних даних.

Як уважають, розрахунки центробанку Південної Кореї найточніші.

Нагадаємо, раніше США звинуватили Північну Корею в тому, що вона спонсорує одне з найсильніших кіберзлочинних угруповань світу. Припускають, що те викрало мільйони доларів. Пхеньян усі звинувачення відкидає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Економіка КНДР скочується внизНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Прорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераВеликі повені на півночі Іраку: є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: