16.08.2024
Телеканал NTD

Президентом Індії вперше стала жінка із племінної громади

Президентом Індії вперше стала жінка із племінної громади

Жінка з племінних народів Драупаді Мурму стала 15-м президентом Індії. Вона склала присягу в будівлі парламенту..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Жінка з племінних народів Драупаді Мурму стала 15-м президентом Індії. Вона склала присягу в будівлі парламенту в Нью-Делі. Уперше в історії країни представник соціальних низів обійняв посаду голови республіки. Мурму — також друга жінка-президент Індії після Пратібхи Патіл.

[Драупаді Мурму, президент Індії]:
«Сила нашої демократії в тому, що дочка бідних батьків з віддаленої місцевості, де мешкають племена, може зайняти найвищу конституційну посаду Індії».

Драупаді Мурму — також наймолодший президент Індії. Їй 64 роки. Вона народилася в штаті Одіша в сім’ї з народності санталі. Представники цього племені переважно заробляють на життя рільництвом, полюванням, збиральництвом, а ще наймаються чорноробами.

Мурму здобула вищу освіту й працювала вчителькою. Потім захопилася політикою, а також стала членом правоцентристської партії «Бхаратія джаната», яка зараз керує країною.

З 2015 до 2021 року Мурму була губернатором штату Джаркханд. Цього року партія «Бхаратія джаната» висунула її кандидатуру на президентських виборах. Політик здобула 64 % голосів, обійшовши представника опозиції Яшванта Сінху.

Президент Індії здебільшого виконує представницькі функції. Уся влада належить уряду на чолі з прем’єр-міністром. Лише в деяких випадках президент має право розпустити законодавчі збори штатів. Він також має право на помилування засуджених.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президентом Індії вперше стала жінка із племінної громадиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: