29.01.2024
Телеканал NTD

У Байдена виявили COVID: експерти побоюються довгострокових наслідків

У Байдена виявили COVID: експерти побоюються довгострокових наслідків

Джо Байден — найстарший президент в історії США — захворів на COVID. Симптоми поки слабкі. Він..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Джо Байден — найстарший президент в історії США — захворів на COVID. Симптоми поки слабкі. Він і далі працюватиме, але в ізоляції. Про це повідомляє Білий дім.

У 79-річного Байдена нежить, біль у м’язах та слабкий сухий кашель. Ці симптоми в нього помітили в середу. Як сказав його лікар, президент почав приймати противірусний препарат «Паксловід».

Експерти кажуть, що останнім часом кількість хворих на COVID-19 знову зростає.

[Роберт Цитронберг, експерт з інфекційних захворювань]:
«Майже всі можуть назвати когось, хто заразився щойно чи в попередні кілька тижнів. Це свідчить про заразність нових штамів, які нині циркулюють, особливо варіанта BA.5».

Медики побоюються, що COVID-19 матиме довгострокові наслідки, особливо для старшого покоління.

[Роберт Цитронберг, експерт з інфекційних захворювань]:
«Чим ви старші, тим більша ймовірність, що ви маєте хронічні захворювання. Їх можуть ускладнити наслідки COVID. Це може стати проблемою, особливо для людей поважного віку. Унаслідок коронавірусної хвороби в них може виникнути сплутаність свідомості, труднощі з концентрацією уваги та низка інших ускладнень».

Раніше Байдену зробили чотири звичайні щеплення проти COVID і два бустерні. Експерти зазначають, що попри це небезпека розвитку тяжкої форми хвороби, хоч і невелика, але існує.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Байдена виявили COVID: експерти побоюються довгострокових наслідківНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіКанада обмежить час роботи для іноземних студентів2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: