02.12.2024
Телеканал NTD

Уроки городництва для жителів Австралії

Уроки городництва для жителів Австралії

Куди приходять австралійці, які втомилися від міської метушні? На громадські городи. Відпочинок від інформаційного шуму біля..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Куди приходять австралійці, які втомилися від міської метушні? На громадські городи. Відпочинок від інформаційного шуму біля зелених грядок.

У магазині пучок салату айсберг коштує до 12 австралійських доларів, тому ідея вирощувати по п’ять власних пучків за день досить приваблива. Але це не головна мотивація.

[Грег Мартін, учасник програми]:
«Я нічого не знав про городництво, але тут можна зустріти людей, які займаються цим по 40–50 років. Вони джерело інформації. Багато чого навчаєшся, просто перебуваючи поряд».

Мартін понад 10 років допомагає керувати першим громадським городом в Аделаїді. Такі проєкти в містах та передмістях Австралії виникають за підтримки місцевих міських адміністрацій і благодійних фондів.

[Грег Мартін, учасник програми]:

«Це чудова нагода для людей, які почуваються трохи ізольованими в місті. Можна прийти й познайомитися із сусідами».

[Джош Палмер, учасник програми]:
«Проїжджаючи повз, я завжди бачу, як люди тут бесідують і разом працюють на грядках. У цьому вся цінність».

Проте город, який процвітає цілий рік, потребує багатьох годин роботи. Усе тримається на волонтерах, які підходять до проєкту з великим ентузіазмом.

[Стюарт Гілмор, волонтер]:
«Це мій внесок у життя цього конкретного району. Я хочу, щоб люди могли збиратися разом, приходити й отримувати щось безплатно».

Коротке посилання на цю сторінку:

Уроки городництва для жителів АвстраліїНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: