18.07.2024
Телеканал NTD

Шоу кажанів щовечора проходить у Г’юстоні

Шоу кажанів щовечора проходить у Г'юстоні

Щовечора на околиці Г'юстона збирається юрба глядачів. Нічне шоу влаштовує колонія кажанів. 300 тисяч мексиканських кажанів..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Щовечора на околиці Г’юстона збирається юрба глядачів. Нічне шоу влаштовує колонія кажанів.

300 тисяч мексиканських кажанів живуть під нічим не примітним мостом. На заході сонця, прокидаючись після денного сну, вони прямують до міста, шукаючи комах, і зливаються у віражах, які перехоплюють дух.

[Діана Фосс, біолог]:
«Вони їдять переважно метеликів, але можуть їсти й інших комах. Ця конкретна колонія може з’їдати три тонни комах за ніч».

Уперше колонію помітили тут на початку 90-х. Живе вона в щілині моста.

[Роббі Робінсон, місцевий житель]:

«Це балковий міст, де є 20-сантиметрова щілина, і саме її уподобали кажани. Вони набиваються в цю порожнину. Нині вони відпочивають, активізуються вночі. А чорні розводи позаду — це їхній послід».

У цій групі багато самок, у яких по одному дитинчаті. Наприкінці серпня всі діти навчаться літати.

Сюди з’їжджаються навіть із сусідніх міст. 14-річний Тім приїхав із друзями із сусіднього штату.

[Тім Андерсон, глядач]:
«Так круто, що їм вдається вижити під мостом тут у таку спеку».

Біологи кажуть, що не варто боятися, що кажан сяде вам на голову або заплутається у волоссі.

[Діана Фосс, біолог]:
«Вони використовують ехолокацію: видають звук, який, відбиваючись від предметів, повертається до їхніх вух. Навіть у пітьмі вони знають, що перед ними, і зазвичай уникають людей».

Водночас департамент охорони здоров’я Г’юстона попереджає, що ці рукокрилі все ж небезпечні. Так, у 2019 році виявили 21 кажана зі сказом. Того ж року повідомили майже про 300 випадків випадкового контакту людей із цими істотами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шоу кажанів щовечора проходить у Г’юстоніООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНирки — у центрі нової кризи в НепаліТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: