20.06.2024
Телеканал NTD

Джо Байден розпочав важливе близькосхідне турне з візиту до Ізраїлю

Джо Байден розпочав важливе близькосхідне турне з візиту до Ізраїлю

Джо Байден прибув до Ізраїлю з офіційним візитом. Так почалося його турне Близьким Сходом. Головна мета..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Джо Байден прибув до Ізраїлю з офіційним візитом. Так почалося його турне Близьким Сходом. Головна мета — переконати країни Перської затоки добувати більше нафти, а також зміцнити відносини між Ізраїлем та Саудівською Аравією.

Байден пробуде два дні в Єрусалимі, де проведе переговори з ізраїльськими лідерами. Згодом планує зустрітися з палестинським президентом Махмудом Аббасом на Західному березі річки Йордан.

Потім він першим з американських президентів здійснить прямий авіапереліт з Ізраїлю до Саудівської Аравії. Там, у місті Джедда, він проведе переговори з чиновниками, а також відвідає саміт країн Перської затоки.

Експерти кажуть, що перший візит Байдена на Близький Схід як президента допоможе нормалізувати відносини між Ізраїлем і Саудівською Аравією.

[Джо Байден, президент США]:
«Цим візитом ми ще більше зміцнюємо наші зв’язки, стверджуємо нашу непохитну відданість безпеці Ізраїлю, зокрема зміцнюємо партнерство з Ізраїлем щодо найліпших у світі систем оборони».

На відміну від ОАЕ та деяких інших близькосхідних країн, Саудівська Аравія поки не має офіційних дипломатичних відносин з Ізраїлем. Утім, часто говорять про закулісну співпрацю. Також держави налагодили пряме авіасполучення.

Представники Білого дому кажуть, що поки Байден не намагатиметься відновити мирний процес між Ізраїлем та палестинцями. Проте радник з питань національної безпеки США Джейк Салліван сказав, що Байден знову заявить про свою відданість принципу «Дві країни для двох народів». Згідно з ним, майбутня палестинська держава існуватиме поряд з Ізраїлем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Джо Байден розпочав важливе близькосхідне турне з візиту до ІзраїлюВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: