25.03.2024
Телеканал NTD

У Німеччині через інфляцію почалася соціальна криза

У Німеччині через інфляцію почалася соціальна криза

У Німеччині почалася соціальна криза, спричинена високою інфляцією. Про це кажуть економісти. На їхню думку, влада..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Німеччині почалася соціальна криза, спричинена високою інфляцією. Про це кажуть економісти. На їхню думку, влада має підготувати пакет надзвичайної допомоги розміром 5,4 млрд євро. Він допоможе пом’якшити удар по найбідніших верствах населення.

Дослідження показують, що незаможні сім’ї Німеччини витрачають майже дві третини своїх доходів на харчі, житло та енергію. Щодо найбагатших німців, то на це з їхнього бюджету йде близько 45 %.

[Марсель Фрацшер, директор Німецького інституту економічних досліджень]:
«Це серйозна криза, яка найближчими місяцями, ймовірно, посилиться. Думаю, кінець ще не близько, особливо що стосується інфляції та цін, які найдужче вдарили по незаможних».

Найліпший і єдиний механізм, як уважають економісти, це збільшити соцвиплати безробітним і підвищити зарплати.

[Марсель Фрацшер, директор Німецького інституту економічних досліджень]:

«Зниження інфляції не означає, що знизяться ціни. Скоріше, нам найближчими роками доведеться звикати до стабільно високих цін на енергоносії та харчі. Очевидно, ми вже ніколи не досягнемо докризового рівня цін».

Курс долара США зріс відносно кошика валют до 20-річного максимуму. Водночас євро опускався нижче за один долар.

[Роберт Галвер, економіст]:
«Євро слабкий через наші структурні проблеми. ЄЦБ не намагається зменшити інфляцію, підвищивши відсоткові ставки. Крім того, ЄС не може дотримуватися своєї класичної бізнес-моделі. Ми залежимо від сировини з Китаю і газу. Якщо їх немає, ми не можемо виробляти, тобто продуктивність економіки на нулі».

У червні інфляція в Німеччині становила 8,2 %. У травні сягнула 8,7 %. Це найвищий рівень майже за півстоліття.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині через інфляцію почалася соціальна кризаІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: