23.07.2024
Телеканал NTD

Південь Європи через екстремальну спеку охопили пожежі

Південь Європи через екстремальну спеку охопили пожежі

Тисячі пожежників борються з вогнем в Іспанії, зокрема в Каталонії. Полум'я стрімко поширюється біля житлових районів...

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Тисячі пожежників борються з вогнем в Іспанії, зокрема в Каталонії. Полум’я стрімко поширюється біля житлових районів. Люди евакуюються.

Це регіон Малага, що на півдні Іспанії. Він популярний серед британських та північноєвропейських туристів. Сюди боротися з вогнем прибуло 18 гелікоптерів та літаків.

[Натан Маккомб, британець, який живе в Іспанії]:
«Усе ще дуже тривожно бачити, що, як тільки вітер посилюється, наступного дня з’являється багато невеликих вогнищ. Вода, яку набирають гелікоптери, закінчується. Тому доводиться відходити все далі й далі від вогню».

Долина Херте в районі Естремадура минулого тижня була осередком найбільших пожеж. Тут теж працювала спецтехніка й літали вертольоти.

[Мігель Анхель Тамайо, місцевий житель]:

«Цей район раніше влітку був зеленим та прохолодним, а тепер дедалі більше схожий на південні регіони».

Теплова хвиля прийшла до країни приблизно 10 липня. Температура повітря подекуди перевищувала 45 градусів. Зафіксований у цей період максимум — 45,7. Через це почалися десятки лісових пожеж.

Метеорологи кажуть, що з цього тижня температура почне знижуватися, проте, як і раніше, буде аномально високою.

Від теплової хвилі потерпає не лише Іспанія. Уся південна Європа опинилася у владі вогняної стихії, зокрема Греція, Франція та Італія.

На південному заході Франції лісові пожежі вже охопили понад 11 тисяч гектарів території. Евакуювали більш як 14 тисяч осіб. У кількох регіонах оголошено червоний рівень небезпеки.

В Італії, де останніми днями спалахнули невеликі пожежі, очікують підвищення температури повітря до 40 градусів і більше.

Аналогічні температури прогнозують у Великій Британії. Це перевищить попередній офіційний рекорд 38,7 градуса Цельсія, що зафіксували в Кембриджі 2019 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південь Європи через екстремальну спеку охопили пожежіДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийНа Кубі закінчується паливо?Сотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: