19.12.2024
Телеканал NTD

Аномальна спека спричинила пожежі в Європі

Аномальна спека спричинила пожежі в Європі

Спека спричинила пожежі в Європі. Ліси горять у всій Португалії. У західному районі Лейрія випалило 3000..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Спека спричинила пожежі в Європі. Ліси горять у всій Португалії.

У західному районі Лейрія випалило 3000 гектарів. На боротьбу з вогнем кинуто 750 пожежників. Ситуацію ускладнює сильний вітер і температура плюс 45 градусів.

[жителька Лейрії]:
«Тут, довкола дому моєї сестри, усе згоріло. Сусідам і моєму чоловікові вдалося загасити полум’я буля будинку. Нам ніхто не допомагав. Пожежники та авіація прибули лише зараз».

[житель Лейрії]:

«Страшно, коли все горить. Комусь важко з цим упоратися. Якщо вогонь дістанеться будинку, буде біда — утратиш усе».

Пожежі вирують і на півдні країни. Від вогню постраждав популярний курорт Кінта-ду-Лагу. Уся країна перебуває в стані підвищеної готовності. Тут із вогнем борються майже 3000 пожежників. З повітря їм допомагають 23 літаки.

А це південний захід Франції. Тут вигоріло 2700 гектарів. Дороги перекрито, тисячі людей евакуйовано. Пожежі гасить 800 рятувальників та шість літаків.

Синоптики кажуть, що спека може посилюватися.

[Франсуа Жобар, синоптик]:
«Ось уже десять років хвилі спеки повторюються й приходять частіше. За рік буває до трьох теплових хвиль. Тоді як у 70–80-х роках таке бувало раз на десять років».

Кілька пожеж зафіксували й на заході Іспанії. Також горять ліси на узбережжі Адріатичного моря в Хорватії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аномальна спека спричинила пожежі в ЄвропіОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: