25.01.2024
Телеканал NTD

Ракетний удар по Вінниці — 20 людей загинуло

Ракетний удар по Вінниці — 20 людей загинуло

14 липня близько 11:00 російські окупаційні війська завдали удару крилатими ракетами «Калібр» по центральній частині Вінниці...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

14 липня близько 11:00 російські окупаційні війська завдали удару крилатими ракетами «Калібр» по центральній частині Вінниці. Обстріл здійснив підводний човен з акваторії Чорного моря.

[Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ]:
«Уражено цивільні обєкти. Це площа, де зазвичай було багато людей, де гуляли люди з дітьми».

Три ракети влучили в дев’ятиповерховий будинок побуту «Ювілейний». Постраждав також розташований поруч медичний центр, Будинок офіцерів та житлові будівлі. Вогонь від пожежі перекинувся й на автостоянку, де знищив коло пів сотні машин.

Як повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, о 13:55 загалом було відомо про 20 загиблих, серед яких троє дітей. Приблизно 90 потерпілих потрапили до лікарні. Коло пів сотні з них — у тяжкому стані. 15 осіб уважають зниклими безвісти.

Пошукові роботи тривають. На місці події працюють рятувальники, прокурори та слідчі.

Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, яке пов’язане з навмисним вбивством.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ракетний удар по Вінниці — 20 людей загинулоВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНа Кубі закінчується паливо?США заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з Італією

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: