20.03.2024
Телеканал NTD

Нові докази примусового вирізання органів оприлюднили в Брюсселі

Нові докази примусового вирізання органів оприлюднили в Брюсселі

У пресклубі в Брюсселі відбулася конференція щодо насильницького вирізання органів у Китаї. Правозахисна організація «Лікарі проти..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У пресклубі в Брюсселі відбулася конференція щодо насильницького вирізання органів у Китаї.

Правозахисна організація «Лікарі проти примусового вирізання органів» оприлюднила нове дослідження. Її члени телефонували до китайських лікарень і вдавали потенційних клієнтів, яких цікавить трансплантація.

[член правозахисної організації]:
«Кілька днів тому я з вами зв’язувався щодо своєї невістки. Мені потрібне підтвердження: чи можете ви надати орган донора, який практикує Фалуньгун. Хоча про це відкрито не кажуть, але вони здорові донори, чи не так?»

[представник лікарні]:

«Саме так».

[член правозахисної організації]:
«Отже, питання в цьому. Добре тоді».

[представник лікарні]:
«Так, так. Ви також можете обирати донора. Ви можете обрати людину від 30 років. А якщо вам пощастить, то ви можете отримати донора, якому 20 років або ще молодшого — від 15 до 20 років. Усе це можливо».

Учасники заходу зізнаються, що шоковані свідченнями.

[Гарі Картрайт, редактор EU Today]:
«Це справжнє глибоке розслідування. Коли я почув, що донору може бути й 15 років, це мене дійсно приголомшило. І це непросто порушення прав людини, з яким ми стикаємося повсюдно. Це справжній голокост».

Фалуньгун — це система самовдосконалювання. Вона містить виконання нескладних вправ та поліпшення характеру згідно з принципом Чесність—Доброта—Терпіння. Однак ось уже як 23 роки практикувальників Фалуньгун жорстоко придушує комуністична влада Китаю. Прибічники цієї системи самовдосконалення також є основними жертвами примусового вирізання органів у Китаї.

[Чжан Яньхуа, практикувальниця Фалуньгун]:
«У в’язниці нас примушували здавати аналізи крові. І вони брали аналізи тільки в практикувальників Фалуньгун. Якось поліція наказала в’язням знущатися з мене. Вони погрожували й казали, що якщо я їм не скорюся, то вони заберуть мене, щоби вирізати мої органи».

Директор і засновник організації «Права людини без кордонів» каже, що спочатку він не повірив у ці звинувачення. Вони здалися йому занадто жорстокими та поза межами людської уяви.

[Віллі Фаутр, директор організації «Права людини без кордонів»]:
«Але накопичуючи докази, документи та свідчення практикувальників Фалуньгун, яких утримували у в’язницях, а також професіоналів у галузі медицини, стає очевидним, що така жахлива практика існує в Китаї вже багато років».

Член чеського парламенту Томаш Здеховський стверджує, що дуже важливо порушувати тему примусового вирізання органів у Європейському парламенті.

[Томаш Здеховський, член Європейського парламенту]:
«Мені багато разів телефонували з китайського посольства й запитували, звідки в мене інформація. І їх дуже лякала тема конференції. Бо це погіршує репутацію Пекіна, і китайці хочуть показати себе так, начеб-то вони опікуються темою прав людини. Але насправді це не так».

На думку політика, важливо, щоби люди із західних країн не їздили до Китаю по органи, які було примусово вирізано, і не підтримували цей бізнес.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нові докази примусового вирізання органів оприлюднили в БрюсселіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльСвітові ціни на какао б’ють рекордиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: