19.11.2024
Телеканал NTD

Туристи повертаються до Греції, але заважає інфляція

Туристи повертаються до Греції, але заважає інфляція

Іноземні туристи повертаються до грецьких островів та стародавніх пам'яток. І це подає надію життєво важливій галузі..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Іноземні туристи повертаються до грецьких островів та стародавніх пам’яток. І це подає надію життєво важливій галузі після двох років пандемії. Утім, повернутися до звичної роботи поки заважає інфляція.

2020-й для туризму Греції був найгіршим. 2022-го, як очікують, сектор отримає 80 % допандемічного рекорду. Тоді туристи поповнили бюджет на 18 мільярдів євро.

[Баббіс Вулгаріс, голова Готельної асоціації Керкіри]:
«Через інфляцію зросли ціни на електроенергію, дорога сировина. Витрати в готельному бізнесі значно більші, ніж у попередні роки».

На туризм припадає п’ята частина економіки Греції та кожне п’яте робоче місце.

Сектор почав відновлюватися торік. Як прогнозують, його становище поліпшуватиметься впродовж наступних двох років.

[Василіс Кікіліас, міністр туризму Греції]:
«Ми дуже щасливі й задоволені. Попри пандемію, глобальну енергетичну кризу, мандрівники з Європи, США, Канади, Австралії, Ізраїлю та з усього світу приїжджають до Греції із сім’ями».

Однак проблем, як і раніше, багато.

[Михаліс Мінадакіс, головний менеджер готелю]:
«Нині найбільше складнощів спричинюють ціни та зростання витрат. Це не просто зростання, а величезний та неймовірний стрибок цін на електроенергію».

Проте попит на подорожі дуже високий. Бронювати тури почали ще торік на Різдво. Водночас, якщо порівняти з 2019 роком, потроїлася кількість британських туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Туристи повертаються до Греції, але заважає інфляціяСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Негода залишила без світла сотні тисяч австралійцівРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: