23.01.2024
Телеканал NTD

Пакистан затоплюють сезонні зливи — жертв дедалі більше

Пакистан затоплюють сезонні зливи — жертв дедалі більше

У Пакистані сезонні зливи спричинили повені. Через це впродовж місяця в країні загинуло 147 осіб. 88..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У Пакистані сезонні зливи спричинили повені. Через це впродовж місяця в країні загинуло 147 осіб. 88 із них — жінки та діти. Такі дані наводить влада.

Цього року опадів майже вдвічі більше ніж зазвичай. Зливи почалися в середині червня. Через них у південно-західній провінції Белуджистан виник хаос. Відтоді там загинуло 63 особи.

Це Карачі — найбільше місто Пакистану. Тут дощі йдуть уже тиждень. У низинах затоплено будинки та магазини.

[житель Карачі]:
«Нам зараз треба не машини, а човни. Дороги затоплені майже в усьому місті. Люди у воді штовхають свої авто. Слава Богу, зі мною та моєю машиною все гаразд. Єдине, що я мав доїхати за годину, а тепер це триватиме три години. Влада спить — нічого не робить».

Зливи пошкодили будинки, дороги, мости та лінії електропередачі в усій країні. Прорвало вісім гребель. У провінції Сінд, де розташоване Карачі, загинуло щонайменше 26 осіб. Рясні дощі також випади в столиці Ісламабаді та в східній провінції Пенджаб.

Сезон дощів триває в Пакистані з липня по вересень. Опади дуже важливі для врожаю. Вони також заповнюють водосховища. Деякі південні регіони з початку року потерпали від посухи.

Найжахливіші повені в Пакистані були у 2010 році. Тоді затопило п’яту частину країни та постраждало 20 мільйонів людей. Було знищено величезні площі посівів. Збитки інфраструктури оцінили в мільярди доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистан затоплюють сезонні зливи — жертв дедалі більшеТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаСвітові ціни на какао б’ють рекордиЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЗнов маски: у Мілані нічим дихатиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїВ Україні новий головнокомандувачІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: