29.08.2024
Телеканал NTD

Євро падає, а долар зростає

Євро падає, а долар зростає

Курс євро впав до найнижчого рівня з грудня 2002 року. Валюта ЄС зрівнялася з доларом через..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Курс євро впав до найнижчого рівня з грудня 2002 року. Валюта ЄС зрівнялася з доларом через побоювання, що криза в енергетичному секторі призведе до рецесії в Євросоюзі.

Американські експерти вважають, що ЄС може стати епіцентром кризи.

[Вільям Райнд, економіст]:
«Ціни на енергію в Європі набагато вищі, ніж у США. Отже, підвищення цін на споживчі товари більше відчувають європейці, ніж американці».

І дехто побоюється, що ситуація може погіршитися. У понеділок розпочалося щорічне техобслуговування на «Північному потоці — 1». Це найбільший трубопровід, яким російський газ надходить до Німеччини. Постачання припиниться на десять днів, проте аналітики вважають, що термін може бути продовжено.

На черговій щомісячній зустрічі міністрів виконавча комісія ЄС оновить свої економічні прогнози. І вони покажуть уповільнення зростання економіки та підвищення інфляції. Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

[Валдіс Домбровскіс, віцепрезидент Єврокомісії]:
«Можна очікувати деякого перегляду в бік зниження, особливо наступного року, бо існує багато невизначеностей та ризиків».

У травні інфляція в єврозоні перевищила 6 %. Це значне підвищення проти 3,5 %, які прогнозували перед цим.

Тоді як євро падає, долар, навпаки, підіймається.

Долар зріс через очікування, що Федеральна резервна система США й далі агресивно підвищуватиме ставки, щоби протидіяти інфляції.

Очікується, що на своєму липневому засіданні ФРС підійме ставки на 75 базисних пунктів.

Сильний долар — добра новина для американських туристів, які планують відпустку за кордоном. Для них усі ціни — від готелів до ресторанів — стануть нижчими, ніж були всього лише кілька місяців тому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Євро падає, а долар зростаєВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСловенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печериПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: