18.07.2024
Телеканал NTD

Прем’єр-міністр Ірландії пообіцяв підтримувати Україну

Прем'єр-міністр Ірландії пообіцяв підтримувати Україну

Ірландія надасть свою політичну підтримку та експертний досвід для прискорення вступу України до Європейського Союзу. Про..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Ірландія надасть свою політичну підтримку та експертний досвід для прискорення вступу України до Європейського Союзу. Про це в середу заявив прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

[Міхал Мартін, прем’єр-міністр Ірландії]:
«Ірландія буде з вами на кожному кроці та робитиме все можливе, щоб допомогти вам працювати з європейськими інституціями та Комісією, бо ми в Ірландії змінилися завдяки нашому 50-річному членству в Європейському Союзі й ми хочемо такої ж трансформації і для вас».

Лідери двох країн обговорили підготовку сьомого пакета санкцій проти РФ, а також спільну відповідь на проблеми, які спричинила війна.

Також Міхал Мартін засудив воєнне вторгнення Росії і висловив солідарність і щиру підтримку народу України.

[Міхал Мартін, прем’єр-міністр Ірландії]:

«Хоча ми перебуваємо по різні сторони континенту, ірландці надзвичайно зворушені стражданнями народу України. Ви в наших серцях. Кожне ірландське містечко — це жовто-блакитне море. Ми прийняли майже 40 тисяч українців, які текли від війни. Вони можуть залишатися в Ірландії стільки, скільки їм потрібно».

Перед зустріччю із Зеленським Мартін відвідав Ірпінь, Бородянку та Бучу — міста на Київщині, які дуже постраждали від російських обстрілів. Дорогою він побачив розбомблені склади, торгові центри та автозаправні станції, а також оглянув зруйнований міст у Гостомелі.

Варто зазначити, що це був перший візит Міхала Мартіна до України. Він приїхав на запрошення Володимира Зеленського.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр-міністр Ірландії пообіцяв підтримувати УкраїнуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: