26.10.2024
Телеканал NTD

Масштабна операція: у Євросоюзі арештували 130 підозрюваних у торгівлі людьми

Масштабна операція: у Євросоюзі арештували 130 підозрюваних у торгівлі людьми

Поліція в усьому Євросоюзі арештувала близько 130 осіб, яких підозрюють у торгівлі людьми. Це була спільна..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Поліція в усьому Євросоюзі арештувала близько 130 осіб, яких підозрюють у торгівлі людьми. Це була спільна операція, у якій брали участь 22 країни. Про це заявив Європол — поліційна служба ЄС, головний офіс якої в Гаазі.

У німецькому місті Оснабрюк провели обшуки в 36 об’єктах нерухомості й арештували 18 осіб. Водночас, як каже місцева поліція, вона зібрала достатньо доказів.

[Марко Еллерман, прессекретар поліції Оснабрюка]:
«Я можу підтвердити, що цього ранку були арешти, також тривають обшуки. Ми підозрюємо, що діяло міжнародне угруповання з нелегального перевезення людей, зокрема тут, у Німеччині. Його звинувачують у доставлянні сюди нелегальних мігрантів».

Загалом в операції взяло участь 15 країн ЄС, плюс Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Північна Македонія, Сербія, Україна, Велика Британія і Ліхтенштейн. Залучили майже 23 тисячі правоохоронців.

[Марко Еллерман, прессекретар поліції Оснабрюка]:

«Цього ранку операцію проводили сотні поліціянтів і спецпризначенців у багатьох країнах. Не тільки в Німеччині, а також у Бельгії, Нідерландах та Великій Британії. Мета рейдів — протидія міжнародній мережі торгівлі людьми і її ліквідація».

Операцію координувало Frontex — прикордонне агентство ЄС. Воно перевірило майже мільйон людей та 200 тисяч транспортних засобів на морських, сухопутних і повітряних кордонах, через які пролягають найжвавіші маршрути до ЄС.

У результаті виявили понад 100 можливих жертв торгівлі людьми.
Коротке посилання на цю сторінку:

Масштабна операція: у Євросоюзі арештували 130 підозрюваних у торгівлі людьмиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїСвітові ціни на какао б’ють рекордиСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: