24.03.2024
Телеканал NTD

Третя повінь цього року: Сідней частково затопило

Третя повінь цього року: Сідней частково затопило

В Австралії вже третя за рік велика повінь. У штаті Новий Південний Уельс приготуватися чи вже..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

В Австралії вже третя за рік велика повінь. У штаті Новий Південний Уельс приготуватися чи вже евакуюватися порадили 85-м тисячам осіб.

[Ентоні Албаніз, прем’єр-міністр Австралії]:
«Для жителів Річмонда в Гоксбері це вже четверта повінь за 18 місяців. Перед цим у них були лісові пожежі».

Після попередньої повені в річках біля Сіднея й так було багато води. Але зливи, що почалися 3 липня, переповнили їх остаточно. Дощі йшли чотири дні. Потерпає західна околиця Сіднея.

[Колін Брітон, рятувальник]:
«Є такі, хто тільки недавно повністю відновився після попередніх цьогорічних повеней — прибирався, зробив ремонт, замінив речі. І так скоро сталася нова повінь. Це просто жахливо».

Тут працюють рятувальники, серед яких 9000 волонтерів.

[Колін Брітон, рятувальник]:
«Допомагаємо нашій громаді. Моя сім’я, сім’я моєї дружини — ми тут виросли. Знаємо майже всіх, до кого приходимо. Ми самі живемо на узгір’ї, але завжди добре спуститися й комусь допомогти».

Зараз у районі Сіднея вода вже відступає, але влада просить бути пильними й дотримуватися інструкцій. Згідно з прогнозами, ситуація буде небезпечною ще кілька днів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Третя повінь цього року: Сідней частково затопилоЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникНирки — у центрі нової кризи в НепаліНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВ Україні новий головнокомандувач

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: