19.12.2024
Телеканал NTD

Масова стрілянина в США на День незалежності

Масова стрілянина в США на День незалежності

Шістьох людей убито й понад 30 поранено внаслідок стрілянини на День незалежності в США. Чоловік відкрив..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Шістьох людей убито й понад 30 поранено внаслідок стрілянини на День незалежності в США. Чоловік відкрив вогонь по параду в Гайленд-Парку — престижному передмісті Чикаго. У цей час він був на даху однієї з будівель.

Поліція заявила, що ідентифікувала нападника. Це 22-річний місцевий житель Роберт Крімо Третій. Затримати його на місці злочину не вдалося. Правоохоронці оголосили план перехоплення й повідомили, що він їздить на срібній «хонді» 2010 року. Зрештою підозрюваного затримали.

Гвинтівку, з якої стріляв Крімо, знайшли на даху магазину товарів для туризму.

Поранено щонайменше четверо дітей. Вік постраждалих від 8 до 85 років. Один з убитих — громадянин Мексики.

[Дженніфер Банек, судмедексперт округу Лейк]:
«П’ятеро людей загинуло на місці. Усі вони дорослі. Ще один потерпілий помер уже в лікарні».

Свідки розповідають, що стрілянина почалася приблизно за десять хвилин після того, як стартував парад. Тоді сотні людей почали розбігатися в різні боки.

[Амайрані Гарсія, місцева жителька]:
«Я просто боялася за дочку, якій шість років. Я не розуміла, що відбувається. Ми почули постріли, потім люди почали кричати й тікати. Пам’ятаю, скрізь лежали стільці. А я схопила дочку й побігла».

Утім, на цьому інциденти на День незалежності не закінчилися. Ще одна стрілянина сталась у Філадельфії. Там під час святкового концерту та феєрверку відкрили вогонь по двох поліціянтах. Їхній стан стабільний. Нападника шукають.

Нагадаємо, дві попередні масові стрілянини в США сталися в травні. Так, у початковій школі в штаті Техас від рук зловмисника загинуло 19 дітей. За десять днів до цього під час стрілянини в супермаркеті міста Баффало штату Нью-Йорк застрелили десятеро людей.

Президент Джо Байден висловив співчуття постраждалим та сім’ям загиблих. Він також нагадав про реформу щодо зброї, яку нещодавно підписав. За його словами, вона допоможе протистояти «епідемії насильства із застосуванням вогнепальної зброї».
Коротке посилання на цю сторінку:

Масова стрілянина в США на День незалежностіДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїКім Чен Ин наказав армії та промисловому сектору готуватися до війниПожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головоюСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в ЯпоніїДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників15 людей загинуло внаслідок найсмертоноснішої стрілянини в історії Чехії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: