27.07.2024
Телеканал NTD

Сходження льодовика в Альпах: пошуки альпіністів тривають

Сходження льодовика в Альпах: пошуки альпіністів тривають

У Доломітових Альпах на північному сході Італії шукають людей, які могли загинути чи постраждати під час..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Доломітових Альпах на північному сході Італії шукають людей, які могли загинути чи постраждати під час сходження льодовика. Трагедія сталася в неділю на горі Мармолада.

Частина льодовика обвалилася коло верхньої станції Пунта-Рокка. Експерти кажуть, що швидкість падіння крижини могла сягати 300 кілометрів за годину. Попереду були люди. Загинуло 7 осіб. Також знайшли вісім постраждалих. Вони вже в лікарні, двоє з них — у тяжкому стані.

[Луїджі Фелічетті, рятувальник]:
«Це були альпіністи з усім спорядженням: з мотузками, кішками тощо. Їм дуже не пощастило. Це жахливо».

Спочатку припускали, що потрібно знайти ще 15 осіб. Наразі ця кількість зменшилася до п’яти. Усі зниклі безвісти — італійці.

Причина сходження поки невідома. Але напередодні на вершині Мармолади зафіксували температурний рекорд — плюс 10 градусів. Зі слів очевидців, на схилах гори температура сягала й 24 градусів.

Місце трагедії вже відвідала гляціологічна комісія. Фахівці кажуть, що льодовик тане, як і має бути за такої температури. Також вони стверджують, що передбачити обвал було неможливо.

У пошуково-рятувальній операції беруть участь п’ять гелікоптерів. Але розкопувати брили льоду, що впали, поки не можна, бо може статися ще один обвал.

Висота Мармолади — 3300 метрів над рівнем моря. Це найвища гора Доломітових Альп і єдина, де залишився льодовик. Він тане вже кілька десятиліть. Науковці передбачають, що до 2050 року льодовик може розтанути повністю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сходження льодовика в Альпах: пошуки альпіністів триваютьАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніАфіни накрила пилова буря із СахариСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: