19.09.2024
Телеканал NTD

В Австралії через повені можуть евакуювати 32 000 людей

В Австралії через повені можуть евакуювати 32 000 людей

Велика вода загрожує затопити Сідней та його околиці. Зливи та буревії спричинили повені та шторми на..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Велика вода загрожує затопити Сідней та його околиці. Зливи та буревії спричинили повені та шторми на східному узбережжі Австралії. У штаті Новий Південний Уельс розпорядження про евакуацію або приготування до неї оголосили 32 тисячам осіб.

У деяких районах штату випало 200–300 міліметрів опадів. Під воду пішли будинки та дороги, затоплено фермерські поля. До рятувальної служби надійшло 1600 заявок про допомогу. З пастки водної стихії врятували понад 80 осіб.

Влада рекомендує без нагальної ​​потреби не виходити з дому, не їздити машиною та громадським транспортом. Вода підіймається досить швидко й може раптово затопити й ті дороги, які поки не постраждали.

Для деяких жителів це вже не перша цьогорічна повінь.

[жителька Нового Південного Уельсу]:
«Нам довелося через це пройти. Чотири повені за три місяці — це вже занадто. Багато хто не справляється з труднощами. Тут чимало людей похилого віку, які хворі. Ми в пастці, нам дуже важко».

У деяких районах дороги розмило ще під час попередньої повені.

[житель Нового Південного Уельсу]:
«Раніше в нас перекрили дорогу, а тепер і пором не ходить. Єдиний спосіб дістатися додому — плисти човном».

У штаті Новий Південний Уельс відкрилися тимчасові притулки для евакуйованих. У рятувальній операції беруть участь військовики.

Синоптики кажуть, що дощі, можливо, скоро припиняться. Але загроза повеней поки ще буде, оскільки річки переповнені.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії через повені можуть евакуювати 32 000 людейДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьУ Таїланді почалися масштабні повеніАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюСкоординовані атаки палестинців: одна ізраїльтянка загинула, 12 осіб пораненоОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: