19.09.2024
Телеканал NTD

Гіперкари, розроблені штучним інтелектом, будують у Каліфорнії

Гіперкари, розроблені штучним інтелектом, будують у Каліфорнії

Гіперкар «Зінгер» розганяється до сотні за 1,9 секунди. Як стверджують розробники, цей автомобіль — плід розважливої..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Гіперкар «Зінгер» розганяється до сотні за 1,9 секунди. Як стверджують розробники, цей автомобіль — плід розважливої ​​фантазії штучного інтелекту. Тобто його спроєктовано без участі людей.

Такий суперсучасний підхід до створення авто застосує одна каліфорнійська компанія.

Гібридний гіперкар оснащено бензиновим бітурбомотором об’ємом 2,9 літра, а також двома електродвигунами. Сумарна потужність силових агрегатів — 1250 кінських сил. Максимальна швидкість — 430 кілометрів за годину.

[Кевін Зінгер, голова компанії]:
«Я пішов таким шляхом, коли форма слідує за функцією, і створив ідеальну архітектуру силової установки та ідеальну архітектуру сидінь, об’єднавши їх в одному автомобілі. А потім штучний інтелект, використовуючи людську творчість, дизайнерські напрацювання та інженерні знання, створив форму, яка відповідає функціям машини».

Деталі кузова надруковано на 3D-принтері. Виробник каже, що контури машини біологічні. Тобто такі, які могла б створити сама природа. Завдяки органічному екстер’єру гіперкар досягає найбільшої ефективності під час руху.

[Лукас Зінгер, співзасновник компанії]:
«Ми зробили це, створивши програму для штучного інтелекту. Тобто стиснули всі знання, здобуті за довгі роки. <…> Замість мільйонів років пошуків і проб, ми витратили хвилини».

Виробник будуватиме дві версії автомобіля — дорожню та трекову. Загалом випустить 80 екземплярів. Продаж стартує на початку наступного року. А наприкінці цього літа компанія покаже чотиримісну модель.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гіперкари, розроблені штучним інтелектом, будують у КаліфорніїЯк давні римляни фарбували тканину, показують на розкопках у ПомпеяхАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчяНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Кубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиПередбачити серцевий напад зможе новий високотехнологічний жилет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: