28.11.2024
Телеканал NTD

Гіперкари, розроблені штучним інтелектом, будують у Каліфорнії

Гіперкари, розроблені штучним інтелектом, будують у Каліфорнії

Гіперкар «Зінгер» розганяється до сотні за 1,9 секунди. Як стверджують розробники, цей автомобіль — плід розважливої..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Гіперкар «Зінгер» розганяється до сотні за 1,9 секунди. Як стверджують розробники, цей автомобіль — плід розважливої ​​фантазії штучного інтелекту. Тобто його спроєктовано без участі людей.

Такий суперсучасний підхід до створення авто застосує одна каліфорнійська компанія.

Гібридний гіперкар оснащено бензиновим бітурбомотором об’ємом 2,9 літра, а також двома електродвигунами. Сумарна потужність силових агрегатів — 1250 кінських сил. Максимальна швидкість — 430 кілометрів за годину.

[Кевін Зінгер, голова компанії]:
«Я пішов таким шляхом, коли форма слідує за функцією, і створив ідеальну архітектуру силової установки та ідеальну архітектуру сидінь, об’єднавши їх в одному автомобілі. А потім штучний інтелект, використовуючи людську творчість, дизайнерські напрацювання та інженерні знання, створив форму, яка відповідає функціям машини».

Деталі кузова надруковано на 3D-принтері. Виробник каже, що контури машини біологічні. Тобто такі, які могла б створити сама природа. Завдяки органічному екстер’єру гіперкар досягає найбільшої ефективності під час руху.

[Лукас Зінгер, співзасновник компанії]:
«Ми зробили це, створивши програму для штучного інтелекту. Тобто стиснули всі знання, здобуті за довгі роки. <…> Замість мільйонів років пошуків і проб, ми витратили хвилини».

Виробник будуватиме дві версії автомобіля — дорожню та трекову. Загалом випустить 80 екземплярів. Продаж стартує на початку наступного року. А наприкінці цього літа компанія покаже чотиримісну модель.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гіперкари, розроблені штучним інтелектом, будують у КаліфорніїВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024Найбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківМедичні гаджети — один із головних трендів CES-2024У пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: