20.05.2024
Телеканал NTD

У Франції ухвалили вирок ісламісту, який 2015 року влаштував у Парижі бійню

У Франції ухвалили вирок ісламісту, який 2015 року влаштував у Парижі бійню

Довічне ув'язнення за тероризм. Суд Франції ухвалив вирок єдиному, хто вижив із загону ісламістів, які в..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Довічне ув’язнення за тероризм. Суд Франції ухвалив вирок єдиному, хто вижив із загону ісламістів, які в листопаді 2015 року влаштували в Парижі бійню. Тоді загинуло 130 осіб.

Головний підозрюваний Салах Абдеслам ще на початку судового процесу оголосив, що є солдатом угруповання «Ісламська держава». Він узяв на себе відповідальність за всі терористичні дії.

Багатогодинних нападів зазнав мюзик-хол «Батаклан», шість барів і ресторанів, а також периметр стадіону «Стад де Франс». Інцидент приголомшив Францію та решту світу.

Абдеслама засудили до довічного ув’язнення без права на дострокове звільнення. Це найсуворіший вирок, який існує у Франції. Раніше його ухвалювали лише чотири рази.

Ще 19-х чоловіків засудили за допомогу в організації терактів.

13 осіб були на засіданнях, шістьох засудили заочно. Це ті, хто допомагав дістати зброю та автомобілі, а також спланувати напади.

До вироку десять із них були під вартою. Хтось узяв на себе відповідальність за заподіяне, а хтось вирішив мовчати.

Французькі політики підтримали рішення суду. Експрезидент Франції Франсуа Олланд, мер Парижа Анн Ідальго та лідер правого крила Марін Ле Пен висловили співчуття сім’ям загиблих.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції ухвалили вирок ісламісту, який 2015 року влаштував у Парижі бійнюМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: