19.11.2024
Телеканал NTD

Російські ракети влучили в торговий центр у Кременчуці

Російські ракети влучили в торговий центр у Кременчуці

У понеділок, 27 червня, дві російські ракети влучили у торговий центр у місті Кременчук. Виникла велика..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У понеділок, 27 червня, дві російські ракети влучили у торговий центр у місті Кременчук. Виникла велика пожежа, яку рятувальникам вдалося швидко загасити.

Згідно з даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій на ранок вівторка загинуло щонайменше 18 осіб, понад 60 дістало поранення. Установити точну кількість постраждалих поки неможливо. Рятувальна операція триває.

Пожежа виникла на площі понад 10 тисяч квадратних метрів. Як припускають, до сигналу повітряної тривоги в торговому центрі могло перебувати коло 1000 осіб, зокрема жінок і дітей. Багатьом із них вдалося врятуватися. Але частина відвідувачів та працівників залишалася в приміщенні.

[Катерина Ромашина, очевидиця]:
«Ішла з роботи. І якраз дійшла до торгового центру й почала підійматися пандусом, як пролунав вибух. (З вікон) вилетіло скло, я впала. Потім через 10–15 секунд пролунав другий вибух. Я зрозуміла, що потрібно тікати, і з усіх сил утекла від епіцентру. Це було страшно».

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні назвав те, що сталося, продуманим і найбільш зухвалим терористичним актом в історії Європи. Також він закликав світових лідерів якомога швидше надати Україні необхідну протиповітряну зброю.

[Володимир Зеленський, президент України]:
«Ще до початку повномасштабної війни ми говорили партнерам, що нам потрібні сучасні системи протиракетної оборони. Це повторилося після 24 лютого. Люди в кременчуцькому торговому центрі заслуговували на безпеку, так само як і в будь-якому торговому центрі світу — десь у Філадельфії чи Тель-Авіві, чи в торговій галереї десь у Дрездені. Світ може і, отже, повинен зупинити російський терор. І тепер я можу сказати це, я чув це від наших партнерів: Україна має отримати надійний протиракетний захист, ми очікуємо на постачання відповідних систем».

Також у понеділок стався черговий жорстокий обстріл Харкова на півночі району Салтівка. Наразі відомо про п’ятьох загиблих і понад 30 поранених цивільних людей, п’ятеро з них діти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Російські ракети влучили в торговий центр у КременчуціДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора Орбана

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: