23.05.2024
Телеканал NTD

Через повінь в Індії поширюється інфекція

Через повінь в Індії поширюється інфекція

До стихійного лиха додалися ще й інфекційні хвороби. В індійському штаті Ассам люди вже понад місяць..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

До стихійного лиха додалися ще й інфекційні хвороби. В індійському штаті Ассам люди вже понад місяць потерпають від повеней, яких не було 120 років. Загалом стихійне лихо забрало більш як сто життів.

Приблизно п’ять із половиною мільйонів осіб мусили покинути свій дім. Майже чотири мільйони з них перебувають у тимчасових притулках.

У місті Марігаон відкрили польовий шпиталь.

[М. Алі, лікар]:
«У місцевих жителів висока температура й кашель. У деяких районах люди страждають і від діареї. Але більшість пацієнтів мають шкірні захворювання».

За словами лікарів, усі ці хвороби передаються через воду, а вона зараз усюди.

Повені на сході Індії почались у травні після злив. У червні рясні дощі пішли знову. Цього місяця вже випало вдвічі більше опадів, ніж зазвичай. Майже весь штат Ассам затопило. Подекуди рівень води сягає півтора метра. Зруйновано мільйони будинків.

Влада штату відкрила майже півтори тисячі тимчасових притулків. Але ситуація важка навіть там. Бракує продовольства та питної води. До ізольованих районів допомогу доставляють на човнах та гелікоптерах.

Численні річки в Ассамі регулярно виходять із берегів. Причина в рясних мусонних дощах та великому обсязі води, що стікає з Гімалайських гір. Експерти зазначають, що повені посилюються й через вирубування лісів поблизу річок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через повінь в Індії поширюється інфекціяБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: