26.07.2024
Телеканал NTD

Готель без стін біля заправки: новий проєкт братів Ріклін

На цьому готельному ліжку через шум навряд чи вдасться заснути. Але для братів-близнюків Ріклін зі Швейцарії це не головне. Для них це артінсталяція, яка підштовхує людей замислитися про глобальні питання.

До цього вони встановлювали свій готель у мальовничій швейцарській місцевості та всередині бункера. А тепер обрали узбіччя дороги в південному кантоні Вале прямо біля заправки. Відпочивали під цінниками на бензин.

[Франк Ріклін, автор інсталяції]:
«У цій новій антиідилічній версії сон не головне. Важливо замислитись про нинішню ситуацію у світі. Перебування тут — це заклик до негайних змін у суспільстві».

Гостей запрошують полежати біля дороги й подумати про такі проблеми, як зміна клімату, війни та безмежне прагнення людини до суперництва й конкуренції.

[Патрік Ріклін, автор інсталяції]:
«Якщо казати простіше, зараз не час спати, ми повинні реагувати. Якщо нічого не змінити, то антиідилічних місць може бути більше, ніж ідилічних».

Загалом цього разу готельних номерів без стін не один, а чотири. Інші ліжка встановили у винограднику та на мальовничих схилах.

Разом із послугами дворецького, напоями та сніданком кожен коштує 325 швейцарських франків за ніч. Це приблизно 340 доларів. Номери доступні з 1 липня до 18 вересня.

Водночас, як кажуть брати Ріклін, їхні відкриті готелі надзвичайно популярні. У списку очікування на новий номер близько 6500 осіб.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: