27.02.2024
Телеканал NTD

Верховний суд США скасував закон, який дозволяв аборти

Верховний суд США скасував закон, який дозволяв аборти

Похвала та слова подяки звучать у баптистській церкві Далласа штату Техас. Тут святкують ухвалення історичного вердикту..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Похвала та слова подяки звучать у баптистській церкві Далласа штату Техас. Тут святкують ухвалення історичного вердикту Верховного суду США. 25 червня він скасував рішення Роу проти Вейда 1973 року, яке дозволяло американкам робити аборти приблизно до сьомого місяця вагітності.

[Роберт Джеффрес, пастор]:
«У 2016 році євангельські християни об’єдналися з консервативними католиками й обрали президента, який, як і обіцяв, призначив до Верховного суду трьох консервативних суддів, що виступають за життя. Слава Богу, і дякую президенту Дональду Трампу».

Техас — один із 13 штатів США, які за останні місяці затвердили так звані тригерні закони, що забороняють або суворо обмежують аборти. «Тригерні» означає, що вони мали набути чинності лише після скасування рішення Роу проти Вейда.

Вердикт Верховного суду обмежив аборти приблизно в половині з 50 штатів країни.

Загалом Техас виступає проти абортів найбільше. Торік цей республіканський штат ухвалив найсуворіший у той час закон про заборону переривання вагітності. Це надихнуло інші законодавчі органи країни зробити те саме.

Так, згідно з ним, із вересня в країні почала діяти заборона на аборти з шести тижнів вагітності. А відколи скасували рішення Роу проти Вейда, переривати вагітність тут заборонили із зачаття. Закон діє навіть у випадку зґвалтування, інцесту чи серйозної аномалії плода. Існує лише один виняток: для вагітних, які мають загрозу смерті або суттєве погіршення здоров’я.

Закон також дозволяє штрафувати осіб, що допомагають дістати доступ до послуг із переривання вагітності. А лікарям, які роблять аборти, загрожує довічне ув’язнення.

У США ставляться до абортів по-різному. Ліберали та демократи вважають, що жінки мають право вирішувати, як розпоряджатися своїм тілом. Республіканці та консерватори впевнені, що ніхто не може відбирати життя, дароване Богом, і що дитина стає повноцінним життям одразу ж після зачаття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Верховний суд США скасував закон, який дозволяв абортиМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: