27.08.2024
Телеканал NTD

Лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати Україну

Лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати Україну

У вівторок у німецькій Баварії завершився саміт країн «Великої сімки». У центрі уваги була загарбницька війна..

Дата завантаження: 2024-04-27

video
A sign is pictured during the G7 leaders summit at the Bavarian resort of Schloss Elmau castle, near Garmisch-Partenkirchen, Germany, June 27, 2022. REUTERS/Lukas Barth/Pool

У вівторок у німецькій Баварії завершився саміт країн «Великої сімки». У центрі уваги була загарбницька війна Росії в Україні та її наслідки. У комюніке саміту учасники запевнили, що вони підтримують Україну й далі здійснюватимуть економічний тиск на режим Володимира Путіна.

Лідери країн G7 заявили про намір надавати Україні фінансову, військову та гуманітарну допомогу стільки, скільки це буде потрібно.

Водночас вони планують активніше сприяти Україні в налагодженні виробництва та експорту товарів.

А ще в ухваленому документі «Велика сімка» підтвердила, що цього року виділить Україні понад 2,8 мільярда доларів для захисту й підтримки цивільного населення та 29 із половиною мільярдів, щоб поповнити бюджет країни.

Лідери G7 також заявили про намір провести міжнародну конференцію, щоб зібрати кошти для відновлення України. А ще зобов’язалися найближчим часом ужити проти Росії низку нових економічних заходів, зокрема заборонити імпортувати звідти золото.

На саміті порушили також й інші важливі питання, як-от зміну клімату, голод та боротьбу з пандемією.

Після зустрічі на найвищому рівні лідери країн G7 вирушили до Мадрида, щоб узяти участь у триденному саміті НАТО.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати УкраїнуБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіАфіни накрила пилова буря із СахариСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: