27.12.2024
Телеканал NTD

Фестиваль квітів і трав: Вірменія відроджує знання предків

Фестиваль квітів і трав: Вірменія відроджує знання предків

Вінки різних форм і розмірів навчають плести на фестивалі квітів і трав у Вірменії. Захід проводять..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Вінки різних форм і розмірів навчають плести на фестивалі квітів і трав у Вірменії. Захід проводять щороку в селі Єнокаван, що на північному сході країни.

Тут вшановують вірменську культуру використання трав у кулінарії та медицині.

Для відвідувачів проводять різні майстер-класи, навчаючи заварювати трав’яні чаї або готувати традиційні страви з місцевими спеціями.

Один із найцікавіших заходів — конкурс на найкрасивіший капелюшок, прикрашений квітами.

[Вероніка Венюкова, відвідувачка]:
«Щойно ми сюди зайшли, як нас запросили брати участь у конкурсі капелюхів. Це дуже цікаво. Я раніше ніколи з таким не стикалася. Дуже цікаво робити вінки, щось робити прямо на місці».

Організатори кажуть, що місцеві традиції цікавлять як туристів, так і вірмен, які їх почали забувати. З їхніх слів, ще недавно травами Вірменії вважали чебрець і м’яту для чаю, а також звичайну траву для худоби. Але фестиваль багато зміг змінити.

[Ірина Чибухчан, співорганізаторка фестивалю]:
«Хотіли привернути до цього поновлюваного ресурсу увагу. Це і їстівні трави, і використання трав у декорі, використання в будівництві».

У цьому районі росте понад 300 видів трав.

[Даніель Цурфлу, відвідувач фестивалю]:
«Це прекрасний район, захопливі краєвиди, коли немає туману. Відколи я багато років тому сюди перебрався, я вже звик їсти вірменську зелень, трави. Вони дуже смачні».

Учасники приготували найдовший у світі бртуч. Це щось на кшталт шаурми, тільки начинка інша. Тут використали трави та сир. Довжина рола — 56 метрів.

Ну й наприкінці, звісно, ​​треба добре потанцювати.

Девіз фестивалю — «Ми захищаємо те, що ми любимо. Ми любимо те, що ми знаємо». Захід відвідало коло 50 учасників та понад 1000 гостей. Серед іншого тут також показували, як із трав робити ляльки, трав’яну косметику та навіть крафтовий папір.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль квітів і трав: Вірменія відроджує знання предківВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівБалабан — душа музичної культури АзербайджануУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Сендбординг повертається до НамібіїФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: