20.03.2024
Телеканал NTD

Унікальний готель в Індії: замість скла — сонячні панелі

Унікальний готель в Індії: замість скла — сонячні панелі

Унікальний готель в Індії. Замість вікон у ньому стоять сонячні панелі. Так власник хоче зменшити споживання..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Унікальний готель в Індії. Замість вікон у ньому стоять сонячні панелі. Так власник хоче зменшити споживання вугілля та зробити внесок у захист довкілля.

[Нараяна Рао, власник готелю]:
«Якщо я використовую у своїй будівлі скло чи аквапанелі, то мені доводиться споживати 40 кіловат-годин електроенергії із природних джерел. Цю електроенергію виробляють із вугілля та гідроенергії. Використовуючи сонячні панелі, я принаймні допомагаю заощадити ті 40 кіловат-годин, які я споживаю».

Власник Нараяна Рао каже, що встановив на свій 5-поверховий готель 201 сонячну панель. На це витратив понад 50 тисяч доларів.

Одна вертикальна сонячна панель може виробляти 100 кіловат-годин електроенергії щодня. Рао цього більш ніж достатньо. Він віддає надлишки енергії до центральної енергосистеми.

[Нараяна Рао, власник готелю]:

«Сонячні панелі виробляють по 100 кіловат-годин енергії, які я використовую відповідно до своїх потреб. Енергію, що залишилася, я віддаю в мережу. Це означає, що я поверну свої інвестиції за найближчі шість років».

Сьогодні близько 40 % електроенергії Індія дістає із відновлюваних джерел, таких як сонце, вітер і вода.

Країна розглядає це як економний, ефективний і простий спосіб заповнити попит, що зростає.

У травні Індія виробила рекордну кількість зеленої енергії, зменшивши свою залежність від вугілля. Це дуже актуально, адже вугільні електростанції в країні старіють, а на обслуговування часто кошти не виділяють.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальний готель в Індії: замість скла — сонячні панеліМарокко: лазні закриті, води немаєУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Суданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: