26.06.2024
Телеканал NTD

Рятівник орхідей: малазійський фотограф ходить джунглями в пошуках рідкісних видів

Рятівник орхідей: малазійський фотограф ходить джунглями в пошуках рідкісних видів

Це Сузаїрі Закарія.Він рятує від вирубування рідкісні види малайзійських рослин у штаті Тренгану. Чоловік фотограф і..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Це Сузаїрі Закарія.Він рятує від вирубування рідкісні види малайзійських рослин у штаті Тренгану. Чоловік фотограф і за сумісництвом природозахисник.

Зазвичай він ходить джунглями й шукає рідкісні орхідеї. Звісно, вирубування він зупинити не може. Зате викопує квіти й висаджує їх у себе вдома. Водночас фотографує місцеву флору.

[Сузаїрі Закарія, фотограф і природозахисник]:
«Іноді зустрічаю види орхідей, які навіть ще не мають назви. Якщо їх не захистити й не врятувати, ми ніколи не дізнаємося про існування цих видів. Це буде для країни великою втратою».

Сузаїрі більше відомий за прізвиськом Доме. Він починав як фотограф краєвидів. Однак пізніше налагодив контакти з університетами та науковцями, щоб дізнатися більше про рослини.

[Джаміла Мохд Салім, морський біолог]:

«Він самоук — усього навчився сам. Він має рідкісний талант: може передавати свої наукові знання людям».

Сузаїрі заробляє тим, що продає свої фотографії джунглів. Іноді йому допомагають волонтери.

[Мохд Накіб Мохаммад, волонтер]:
«Навіть якщо ми хочемо його підтримати, ми не можемо зробити стільки ж, скільки він. Ми просто по змозі допомагаємо. Для нього це першочергове завдання. А гроші його не спокушають».

З 2001 року Малайзія через вирубування під пальмові плантації і заготівлю деревини втратила майже третину лісів. Сьогодні понад 500 видів рослин країни опинилися під загрозою зникнення.

[Сузаїрі Закарія, фотограф і природозахисник]:
«Маємо цінувати довкілля, яке дав нам Бог. Ми живемо на цій землі. Інших планет, на яких могло б жити людство, не маємо. Якщо люди знищують свою землю, вони просто готують собі власне пекло».

Коротке посилання на цю сторінку:

Рятівник орхідей: малазійський фотограф ходить джунглями в пошуках рідкісних видівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНа Канарських островах протестують проти масового туризмуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: