26.10.2024
Телеканал NTD

Сенегальці перебирають гори непотребу й цим заробляють на життя

Сенегальці перебирають гори непотребу й цим заробляють на життя

Сенегалець Бає виріс поруч із головним звалищем Дакара. Але це не стало для нього трагедією, а,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сенегалець Бає виріс поруч із головним звалищем Дакара. Але це не стало для нього трагедією, а, скоріше, перетворилося на успіх. Щодня він знаходить тут те, що вважає цінним.

[Бає Дамі Ндіає, збирач сміття]:
«Ніколи не думав, що працюватиму тут. Але, коли став до роботи, зрозумів: ця праця мені подобається більше, ніж я міг собі уявити. Інші бачать тут лише сміття, але це більше, ніж просто відходи. Це те, що можна врятувати».

Бає — один зі 120 людей, які постійно сортують сміття на цьому звалищі. Вони збирають пластик, який, як і раніше, викидають сюди у великій кількості, навіть попри те що два роки тому уряд заборонив одноразові предмети з цього матеріалу.

За день команда збирає приблизно три тонни пластику. Вироби миють, подрібнюють і продають посередникам по чотири центи за кілограм. Ті здають вторсировину компаніям за ціною від восьми до 13 центів за кілограм.

На переробних заводах виготовляють усілякі товари, на яких заробляють ще більше.

[Халіл Хавілі, заступник директора переробної компанії]:
«Раніше ми переробляли свої відходи. Але маємо великі виробничі потужності, тому почали купувати сміття в постачальників. Це допоможе зменшити забрудненість природи і створити економіку замкненого циклу, щоб країна стала чистішою. На жаль, зараз ми всюди бачимо пластикові відходи».

За сім років роботи збирачем сміття Бає накопичив достатньо грошей, щоб розводити овець.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сенегальці перебирають гори непотребу й цим заробляють на життяФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: